Instagram

kayleygh.nl

 32    101


Jette Schröder – De Happiness goeroe

img_20180624_224209_106Om een vriendin te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes! Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness-lifestyle’ predikt. Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Het bevalt haar uitstekend om zo bewonderd te worden. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbo’ en ‘Embrace Your Flaws’.
Maar het succes heeft ook een keerzijde. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. En de terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoelang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?

Dit boek is echt enorm leuk! Mijn schoonmoeder (erg dislectisch en nog nooit een boek uitgelezen) las dit boek voordat ik dat deed en daar werd ik al blij van. Mijn schoonmamma is namelijk helemaal niet van het lezen, naja, was het niet. Maar dit was de eerste Young Adult die ze ooit las en ze was razend enthousiast! Van haar moest ik hem ook gelijk lezen want ze zei me dat ik enorm veel lijk op Iris (hoofdpersonage)!

Nou, daar begon ik dan. Ik had tijdens de workshop van Jette tijdens YALFest 2018 al gehoord waar het boek over ging en het leek me ook een heel leuk en grappig verhaal. Ik was dan ook heel blij toen dit vrolijke gekleurde boek binnenkwam. En met de motivatieredenen van mijn schoonmoeder was de lat hoog gelegd!

Bijna dagelijks ontving ik appjes van schoonmoeders: ‘En?’
Ja, toegegeven: Ik herken mezelf inderdaad enorm veel in Iris. Beide in het marketingvak. Beide je enorm in iets kunnen verliezen en beide kunnen we heerlijk tieren en zwolgen in zelfmedelijden. En de positiviteit is een groot onderdeel van ons leven.

Dus ja, het verhaal sprak me enorm aan. Het is grappig geschreven, lekker realistisch en ontzettend vermakelijk. Alles is geschreven alsof het echt zou kunnen gebeuren, alsof de Happiness Lifestyle ineens om de hoek komt zetten en ook mij totaal meeneemt in alle do’s en dont’s. Al denk ik niet dat ik een happiness cocoon kan bouwen. Ik heb daar namelijk echt geen ruimte voor :(. Maar ik zou wel een boekje maken met allemaal ‘happy’ momentjes om mezelf onder te dompelen in deze lifestyle.

En het liefdes aspect in dit boek: LOVE IT! Gewoon normaal, op een manier verliefd worden die ons allemaal kan overkomen. Geen magie, geen onmogelijke situaties. Gewoon heerlijk awkward, zoals we allemaal wel een keertje kunnen zijn. Niks romantiseren, niks onmogelijks. Gewoon recht voor zijn raap.
Dat vond ik dus enorm fijn. Zoals ik al eerder zei: Alsof het allemaal echt kan. Alsof we vandaag of morgen de hoek om lopen en de liefde van ons leven tegen ons opbotst.

Er was alleen 1 ding wat ik wat heftig vond. Op een gegeven moment wordt bekend dat de Happiness goeroe Iris is. En dan krijgt ze ruzie met Joost. Daarin vond ik het wel jammer dat Joost niet naar haar luistert maar gewoon zijn eigen conclusies trekt. Maar ook dat is hoe het echt gaat, hoe dingen gebeuren.
Ohjah, en de wereld hoeft echt niet zo gemeen te doen hoor. Al vraag ik me af of de wereld echt zo gemeen was tegen Iris, of dat dit expres is gedaan. Iris en ik lijken namelijk op elkaar, dus het zou ook best kunnen dat Iris denkt dat de hele wereld tegen haar was maar dat dit eigenlijk helemaal niet zo is.
Of ik daar zelf ook wel eens last van heb? Nee hoor. Helemaal niet. Er zijn momenten waarop de wereld echt helemaal tegen Kayleygh is. Dat weten jullie misschien niet, maar dat is echt zo… (ja, ik kan best iets overdrijven.. High five Iris!)

Oh, en mocht je ooit nog eens de kans hebben om een workshop van Jette te volgen? DOEN! Ik heb er enorm van genoten en heb mijn happiness potje nog steeds :). Gewoon, lekker kleurrijk in mijn boekenkast. En ja, ik ben gewoon voorstander van alles wat positief is!

Dit boek krijgt van mij een 7,5. Ik heb erom moeten lachen, voelde mee met Iris en heb genoten van haar verhaal!


Titel: De Happiness Goeroe
Auteur: Jette Schröder
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: april 2018
Pagina’s: 288
ISBN: 
978 94 027 0114 2
Cijfer: 7,5


 

Geen reactie's

Geef een reactie