Instagram

kayleygh.nl

 32    101


Jessi Kirby – Dingen die we zeker weten

Kirby, Jessi - Dingen die we zeker weten‘Ik weet niet wat Trent ervan zou zeggen als hij het op een of andere manier kon zien. Ik hoop dat hij het zou begrijpen. Heel lang was ik degene die zijn hart had. Ik moet gewoon zien waar het nu is.’

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie. In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien – een keer maar, houdt ze zich voor…


Wauw. Hulde aan Jessi Kirby voor het schrijven van dit boek! Heel knap hoe ze in een alleenstaand boek (Dit is geen serie) zoveel kan vertellen en het toch begrijpelijk houden.

Ik heb een aantal keer moeten slikken bij het lezen van dit verhaal! Door het lezen van de tekst op de achterkant van het boek, verwacht je al een heftig verhaal en dat was het zeker ook! Nu moet ik eerlijk toegeven dat dit verhaal over Quin niet zo heftig is als De weeffout in onze sterren. Maar toch is het lezen zeker de moeite waard en beloof ik je dat dit verhaal je aan het denken zet.
Kortom, het is een luchtig verhaal wat me toch heeft geraakt. Een heftig onderwerp in een leesbaar en behapbaar jasje gestoken.

En hoe heftig het onderwerp ook is, ik vind het heel knap hoe luchtig het verhaal geschreven is. Geen moment heb ik het idee gehad dat het een zwaar verhaal was, terwijl het onderwerp juist wel zwaar is. Ik heb dit boek in een vlaag uitgelezen omdat ik het maar niet weg kon leggen!
Het verhaal leest heel fijn weg. Nergens worden lastige woorden gebruikt of kan je jezelf niet inleven in het personage. Quinn is een meisje die we allemaal kennen, zo voelt het. Nergens eens ongemakkelijke situatie of iets waarvan ik het idee had dat zoiets niet mogelijk is in de werkelijkheid. Net alsof dit verhaal zich echt heeft afgespeeld.

De cover van het boek is best een opvallende cover, vind ik. Ik moest namelijk even goed kijken voor ik de twee hoofden van de personen op de cover zag. Toch geeft het beeld wel een goed idee bij de inhoud van het boek. Voor de rest geen kleine freubeltjes of lijntjes op de cover waardoor het een simpele maar effectieve cover is.
De hoofdstukken zijn trouwens echt perfect van lengte! Hoe vaak ik niet tegen mezelf zei dat ik het boek ging wegleggen na dit hoofdstuk, maar dat het hoofdstuk toch zo spannend eindigde dat ik door moest lezen. En elke hoofdstuk is makkelijk weg te lezen waardoor wegleggen sowieso geen optie is.

Mijn mening: Lezen! Niet zo heftig als de weeffout in onze sterren (waar ik enorm moest huilen op het einde) maar een boek wat je achterlaat met een gelukkige glimlach en een hoop om over na te denken. Ik was al donor voordat ik begon met lezen, maar anders had ik me zeker ingeschreven na het lezen van dit boek!


Titel: Dingen die we zeker weten
Auteur: Jessi Kirby
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 272
ISBN: 978 94 027 0170 8


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie