Instagram

  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar

Jenny Han – Aan alle jongens van wie ik hield

22-11-2017Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Dit boek stond al heeeeel lang in mijn boekenkast. En eigenlijk ook alleen deel 1 heb ik staan. Maar elke keer trok het me toch niet helemaal om eraan te beginnen. Tot ik een abonnement bij Storytel afsloot en dit boek zag staan als luisterboek. Wel in het Engels, maar ik wilde dat graag proberen!
Nu leek een abonnement bij Storytel dus niet ideaal voor mij, want ik heb in die 2 maanden tijd nauwelijks geluisterd. Maar toen mijn abonnement voorbij was, wilde ik wel het boek ‘afmaken’. Dus ja, daar was dan eindelijk het fysieke exemplaar die ik uit mijn kast haalde. Een middagje verder en het boek was uit!

Wat ook wel tof was, en meer druk achter dit boek zette, was het feit dat de Netflix film eraan kwam! En als boekenliefhebbers hebben we vaak maar 1 doel over boeken die verfilmd worden toch? Dat we de boeken lezen voor de film! En dat is gelukt!

Ik vond het verhaal wel uniek. Natuurlijk is het niet nieuw dat een meisje verliefd wordt op een jongen waar ze eigenlijk niet verliefd op mag zijn. Maar haar aanpak door… Hahaha, dacht je nu echt dat ik dit ga verklappen? Anyhow, haar aanpak is uniek. Bij voorbaat al een ideaal recept voor drama en grappige situaties. Vond ik dan.
Wat ik wel jammer vond, is dat ik echt een high school drama idee kreeg. Dus ergens teveel achter zoeken, dingen heel erg uitvergroten terwijl dat niet nodig is. Misschien ben ik gewoon te oud aan het worden voor dit soort situaties, want dat hield me af en toe wel tegen.

Wat ik ook jammer vond, is dat er naar mijn mening vrij weinig gebeurde. Het duurde echt een tijdje voor er iets gebeurde, iets wat spannend was. Daardoor was de motivatie om door te luisteren (op dat moment nog via Storytel) steeds lager aan het worden. En ja, daardoor duurt het even voor ik door het boek heen was.

Nu is het niet zo dat ik niet heb genoten hoor. Zoals ik al zei, ik vind Lara Jean echt een topper in haar aanpak en ik vind dat ze er ook vrij nuchter onder blijft als ze erachter komt dat haar brieven vol hartenlust naar de jongens zijn verstuurd. Maar ik had bijvoorbeeld geen feeling met Peter Kavinsky (echt, kijk desnoods de film. Dan snap je de liefde voor Peter!).

En toen keek ik de film…

LOVE THE FILM!

Ik heb hem ondertussen al 2 keer gezien en vind hem echt fantastisch. Want waar ik de connectie met Peter miste in het boek, is hij in de film zeker aanwezig! Echt, ik heb er een nieuwe crush bij! En het verhaal loopt ook veel lekkerder en soepeler door in mijn idee. De film was dus ook veel te snel voorbij en ik raad iedereen hem aan om hem te kijken. Wel jammer dat Josh niet zoveel voorkomt in de film als in het boek, maar dat is ze vergeven! Want… PETER!

Oké, Kayleygh, klaar met fangirlen. Ga door met je leven.

Ik ben dus niet heel erg fan van het boek. Het gaat mij te traag en ik mis de feeling met de andere personages dan Lara Jean. Wel vind ik het verhaal een uniek antwoord op een cliche situatie. Als je de film hebt gezien/het boek hebt gelezen, snap je dit punt denk ik wel. Het boek krijgt een 7.
De film daarin tegen is echt top. Ik heb heerlijk zitten zwijmelen en heel wat zuchten geslaakt. De film krijgt een 8,5!

Ga ik nu even een printer zoeken om foto’s van Peter uit te printen. En daarna ga ik door met mijn leven. Beloofd…
Denk ik…


Titel boek: Aan alle jongens van wie ik hield
Titel film: To all the boys I’ve loves before
Auteur: Jenny Han
Uitgeverij: Moon
Verschenen: september 2016
Pagina’s: 288
ISBN: 978 90 488 3119 7
Cijfer boek: 7
Cijfer film: 8,5


 

Geen reactie's

Geef een reactie