Instagram

  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!

Jennifer Lynn Barnes – De Fixer

Barnes, Jennifer Lynn - De FixerDe zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington. Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.


Dit is het eerste deel van De Fixer serie. Ik las dit boek voor mijn werk bij Best of YA. Mij werdt gevraagd het tweede deel te lezen, maar ik had het eerste deel nog niet eens gelezen. Reden genoeg om dit boek uit de kast te pakken en te lezen!

En wat was zeker de moeite waard! Toen ik de achterkant van dit verhaal had gelezen, was ik niet heel erg gemotiveerd. Ik had er wel zin in, maar ik had niet het idee dat het wat voor mij was. Politiek is namelijk helemaal niet mijn ding. Toch ben ik begonnen met lezen en daar ben ik enorm blij om. Het hoofdpersonage weet namelijk net zoveel van politiek als ik, dus dat werd allemaal prefect uitgelegd! En ik kwam er al vrij snel achter dat je politiek helemaal niet hoeft te begrijpen voor dit verhaal, omdat het hele verhaal niet om de politiek draait! Dat klinkt best gek maar als ik meer vertel,ben ik bang dat ik dingen ga verraden!

Het verhaal zit heel slim in elkaar gestoken. Het is geen makkelijk boek wat je even weg leest en niet bij na hoef te denken. Enig denkwerk is wel nodig. Het is niet zo dat alles zo in elkaar valt en het plot makkelijk te bedenken is, dat is een dingetje die ik je wel wil meegeven zonder al te veel te verraden!
Want het plot, mijn god. Hier ben ik nog niet overeen hoor. Je verwacht gewoon niet wat er op het einde gebeurd… Ja, nu maak ik je wel nieuwscheirig he! Snel naar de boekenwinkel of naar de bibliotheek!

Mijn grote dank gaat uit naar Jennifer Lynn Barnes omdat ze dit geweldige boek heeft geschreven die me zeker aan het denken heeft gezet. Nu vraag ik me namelijk meteen weer af in hoeverre dit werkelijkheid is en in of dit ook echt zo gaat in de politiek!


 

Titel: De Fixer
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 296
ISBN: 978 90 003 4483 3


 

Geen reactie's

Geef een reactie