Instagram

kayleygh.nl

 32    101


Gena Showalter – Levensbloed

genaJe eerste leven is nog maar het begin… Na je dood kies je voor Myriad of Troika, twee rijken die in eeuwige strijd met elkaar verwikkeld zijn.

Myriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die ze bezit. Beide rijken zijn ervan overtuigd dat degene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze nu lijnrecht tegenover Killian, de jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding: Tenley verslaan in een spel dat zij nog nooit gespeeld heeft…


Eindelijk kon ik verder met het verhaal van Tenley en haar keuze voor het leven. Ik heb uitgekeken naar dit boek omdat het eerste deel zo spannend eindigde dat ik een tijd lang niet wist wat ik moest doen om de tijd te doden!

Wel moet ik je eerlijk meegeven dat je deel 1 echt gelezen moet hebben voor je aan dit deel begint. Ik weet niet goed wat ik er nog meer over kan zeggen zonder iets te verklappen.

Aangezien het verhaal echt verder gaat op het punt waar het vorige boek is gestopt, is dat best fijn doorlezen. Er zitten geen gaten tussen qua tijd, maar er wordt wel af en toe terug geblikt naar het vorige deel zodat je weer weet waar het over gaat. Dit werd niet veel gedaan dus soms moest ik wel even goed nadenken welke persoon ook alweer welke naam had, of dat er iets was gebeurd waar ze dan weer niet op terugblikt. Dan had ik wel even moeite. Voor het mooie hadden er misschien iets meer terugblikken in mogen zitten, maar het was niet hinderlijk of zo erg dat ik het vorige deel erbij moest pakken om iets op te zoeken. De grote lijnen wist ik nog wel en omdat het einde van deel 1 zo spannend was, was die ook wel aardig blijven hangen.
Ik vond het ook wel heel tof dat er in dit nieuwe deel, ook allemaal nieuwe personages zitten. Maar meteen weet je dat je niet iedereen kan vertrouwen. Bij sommige nieuwe personages vond ik het heel moeilijk om te bepalen of het vertrouwen echt was in Tenley of dat ze maar deden alsof. Ik werd er gewoon achterdochtig van joh! Hahaha. Maar het was niet bij iedereen moeilijk om in te schatten of hij of zij te vertrouwen was. Bij sommige mensen zag ik het iets te makkelijk aankomen. Maar bij sommige ook absoluut niet, of dacht ik juist dat ze niet te vertrouwen waren maar bleken ze gewoon te vertrouwen te zijn!

Wat ik soms wel had, was dat situaties echt heel snel gingen en daardoor wat onduidelijk bleven voor mij. Dan was het zo spannend dat sommige dingen niet of te weinig bleven hangen, of dan gebeurde er zoveel in een korte tijd waardoor je een beetje overrompeld werd. Het laatste wat me ook nog opviel, was dat soms hele belangrijke dingen ineens gebeurd. Van het ene op het andere moment was het hele verhaal veranderd en dan wist ik even niet hoe, wat en waar. Dan was ik even in de war en moest ik mezelf even de tijd geven om bij te komen voor ik verder kon lezen. Alsof alles even moest bezinken voor ik het begreep.

Het volgende stuk heb ik expres wazig gemaakt omdat ik hier toch een klein beetje ga spoileren uit het eerste boek. Maar ik moet dit gewoon kwijt!
Ik vond het heel tof dat het echt verderging op het moment dat Tenley dood is gegaan in deel 1. Dit maakt het wel een serie die je perse in volgorde moet lezen, maar dat vind ik niet erg. Wel jammer dat het zoveel weggeeft op de achterkant van het boek natuurlijk. Daar lees je meteen dat Tenley voor Troika heeft gekozen. Aan de ene kant begrijpelijk omdat het hele verhaal hierom draait en je anders helemaal niks kan vertellen over de inhoud van het verhaal, maar daarmee is wel heel het plot van boek 1 weggegeven.
Het toffe van dit boek vond ik wel dat het een heel nieuw verhaal was. Tenley haar tweede leven is begonnen (haar eeuwige leven) en daardoor is dit boek een verhaal op zich. Als je alleen een samenvatting zou weten van deel 1 (daarmee bedoel ik de 2 hoofd dingen: Dat Archer en Killian haar moesten overtuigen en dat ze nu dood is) zou je dit hele verhaal kunnen lezen. Alsof boek 1 echt maar een opstapje was in plaats van een heel boek wat hieraan vooraf ging.

Boek 1 eindigd enorm spannend en in deel 2 laat deze spanning je geen moment los! Het boek trekt je in het verhaal van bladzijde 1 tot het moment dat je het boek dichtslaat omdat je hem uit hebt. Ik heb gegild van verdriet, ik heb gehuild van verdriet en gebloosd van de romantiek. Het was weer een achtbaan aan emoties en spannend tot het laatste moment, al waren sommige dingen wat voorspelbaar of een beetje onduidelijk.
Daarom krijgt dit boek een 8 van mij!


Titel: Levensbloed
Auteur: Gena Showalter
Uitgeverij: Harpercollins Young Adult
Verschenen: augustus 2017
Pagina’s: 384
ISBN: 978 94 027 2470 7
Cijfer: 8


 

Geen reactie's

Geef een reactie