Instagram

kayleygh.nl

 32    101


  • Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  • Nog 1 dag... Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Wat een spanning! Morgen komt het patroon van deze disney jurk
  • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
  • Spannend! Elke dag een stapje dichterbij! Vrijdag komt deze beauty online!  #haken   #crochet   #pattern   #patroon   #haakpatroon   #crochetpattern   #countdown   #aftellen   #disney 
  • Whaaaaa, spannend! Hebben jullie al een idee?  #haken   #patroon   #haakpatroon   #sneakpeak   #crochet   #crochetpattern   #pattern   #disney   #countdown   #kayleygh 
  • Belle is home Find the crochetpattern on kayleygh.nl! Available in Dutch and English! ... Belle is thuis Vind het haakpatroon
  • GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  • NIEUW! Rapunzel jurk haakpatroon! Met pruik en Pascal uiteraard! Eindelijk is dit pareltje te verkrijgen voor jou! Ideaal voor jouw
  • Een nieuw patroon in de webshop! Nooit meer slapeloze nachten door teveel licht in de kamer. Met dit slaapmasker ga
  • Wat doet deze Disney prinses het liefst? Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen genieten van een nieuw patroon!
  • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
  • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
  • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
  • Geen prinses zonder haar extra toevoeging, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken   #diy 
  • Zelf had deze Disney prinses nooit verwacht iets anders te doen dan... Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen
  • Eindelijk , de 3e disney jurk is te verkrijgen als haakpatroon in onze webshop! ✨️Check onze bio en haak erop
  • Geen prinses die prinses wordt zonder hulpmiddelen, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken 
  • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Assepoester jurk! Haak nu jouw Assepoester jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
  • Yas! Een nieuw patroon, eentje die al heel lang in de planning staat! Nog 4 dagen...  #crochet   #haken   #pattern   #crochetpattern 
  • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Belle jurk! Haak nu jouw Belle jurk met dit nieuwe patroon! Geniet

Food – Caramel Shortbread

20170118_1438221Ojaaa, weer een heerlijk recept voor jullie! Dit keer helaas geen filmpje maar wel een uitleg met mooie afbeeldingen zodat jij precies weet hoe jij jouw gasten kan imponeren met deze heerlijke caramel shortbread!

 

 

 

 

 

Om te beginnen heb je een aantal dingen nodig. De ingrediënten voor vandaag zijn:
20170119_1236301– Een blikje gecondenseerde melk
– 250 gram bloem
– 75 gram basterdsuiker
– 350 gram boter
– 125 gram kristalsuiker
– 200 gram donkere chocolade (ik heb 100 gram puur en 100 gram melk gebruikt)
– 50 gram witte chocolade (optioneel)

Het hele pakketje bestaat uit 3 onderdelen. Ik zal dan ook per onderdeel uitleggen wat er moet gebeuren om dit heerlijk voedsel te brouwen als een professionele bakker/bakster. Het is wel belangrijk dat de volgorde van deze onderdelen aan wordt gehouden. Afwijken van deze volgorde zou kunnen zorgen voor… Tsja… een hele hoop schoonmaakwerk.
Ben je er klaar voor?

 

6fda97be-3742-4bcf-9f4b-6c4e70c20ea2Voor de bodem:
1. Begin met het invetten van de schaal waarin je de caramel shortbread gaat maken, in. Zo hoef je straks niet met vieze vingers je schaal nog in te vetten!
2. Zet dan ook meteen de oven aan zodat deze kan voorverwarmen op 180 graden!
3. Pak een grote kom en doe daar de helft van de boter (175 gram, het liefst in kleine blokjes) samen met de bloem en de basterdsuiker in. Ik heb bruine basterdsuiker gebruikt omdat ik deze toevallig nog had. De kleur van de basterdsuiker maakt niet uit :).
20170119_12471014. Kneden!
5. Pak je ingevette schaal erbij en duw je deeg daarin tot een mooie dikke bodem.
6. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak je deeg 30 minuten af in de oven.
7. Haal de gebakken deeg uit de oven en laat deze even afkoelen.

 

 

20170119_1335261Voor de caramel:
1. Smelt de overige boter in een pannetje op het vuur en voeg de kristalsuiker eraan toe. Roer tot het suiker is opgelost.
2. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe. Oké, alleen de inhoud dan.
20170119_13380913. Blijf roeren tot het geheel wat dikker wordt. Dit doe je door te blijven roeren maar het mengels wel zachtjes te laten pruttelen. Qua tijd kost je dit ongeveer 5 minuten.
4. Zodra jij het mengsel goed vindt, schenk je deze over het deeg en laat je alles ongeveer een half uurtje rusten.

 

 

20170118_1417201Voor de chocolade:
1. Je bent er bijna, houdt nog heel even vol! Doe dit door een pannetje heet water te pakken en op het vuur te zetten. Zet hier een kleiner pannetje in of een bakje (welke tegen hoge temperaturen kan) en smelt de donkere chocolade (op de Au Bain-marie manier).
2. Giet de gesmolten chocolade over de caramellaag!
3. Doe dit ook met de witte chocolade, maar giet deze er niet zo overheen. 20170118_1432121Dit doe je door een klein beetje witte chocolade op je lepel te nemen en deze dan heen en weer te bewegen over de donkere chocolade. Zo valt de witte chocolade er in streepjes vanaf en krijg je een mooie tekening op je donkere chocolade.
4. Nu komt de moeilijkste stap. Zet alles in de koelkast en laat hem staan tot de chocolade is uitgehard. Pas dan kan je hem eten. Dit duurt alleen vaak een tijdje, dus heb geduld! Je kunt dit!

 

Nou, nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke creatie! Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt! En natuurlijk vind ik het enorm leuk om jullie creaties te zien!

Geen reactie's

Geef een reactie