Instagram

    Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
    Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
    Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
    Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
    Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
    10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
    Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
    Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
    Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
    GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
    Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
    Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
    Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
    Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...

Food – Caramel Shortbread

20170118_1438221Ojaaa, weer een heerlijk recept voor jullie! Dit keer helaas geen filmpje maar wel een uitleg met mooie afbeeldingen zodat jij precies weet hoe jij jouw gasten kan imponeren met deze heerlijke caramel shortbread!

 

 

 

 

 

Om te beginnen heb je een aantal dingen nodig. De ingrediënten voor vandaag zijn:
20170119_1236301– Een blikje gecondenseerde melk
– 250 gram bloem
– 75 gram basterdsuiker
– 350 gram boter
– 125 gram kristalsuiker
– 200 gram donkere chocolade (ik heb 100 gram puur en 100 gram melk gebruikt)
– 50 gram witte chocolade (optioneel)

Het hele pakketje bestaat uit 3 onderdelen. Ik zal dan ook per onderdeel uitleggen wat er moet gebeuren om dit heerlijk voedsel te brouwen als een professionele bakker/bakster. Het is wel belangrijk dat de volgorde van deze onderdelen aan wordt gehouden. Afwijken van deze volgorde zou kunnen zorgen voor… Tsja… een hele hoop schoonmaakwerk.
Ben je er klaar voor?

 

6fda97be-3742-4bcf-9f4b-6c4e70c20ea2Voor de bodem:
1. Begin met het invetten van de schaal waarin je de caramel shortbread gaat maken, in. Zo hoef je straks niet met vieze vingers je schaal nog in te vetten!
2. Zet dan ook meteen de oven aan zodat deze kan voorverwarmen op 180 graden!
3. Pak een grote kom en doe daar de helft van de boter (175 gram, het liefst in kleine blokjes) samen met de bloem en de basterdsuiker in. Ik heb bruine basterdsuiker gebruikt omdat ik deze toevallig nog had. De kleur van de basterdsuiker maakt niet uit :).
20170119_12471014. Kneden!
5. Pak je ingevette schaal erbij en duw je deeg daarin tot een mooie dikke bodem.
6. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak je deeg 30 minuten af in de oven.
7. Haal de gebakken deeg uit de oven en laat deze even afkoelen.

 

 

20170119_1335261Voor de caramel:
1. Smelt de overige boter in een pannetje op het vuur en voeg de kristalsuiker eraan toe. Roer tot het suiker is opgelost.
2. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe. Oké, alleen de inhoud dan.
20170119_13380913. Blijf roeren tot het geheel wat dikker wordt. Dit doe je door te blijven roeren maar het mengels wel zachtjes te laten pruttelen. Qua tijd kost je dit ongeveer 5 minuten.
4. Zodra jij het mengsel goed vindt, schenk je deze over het deeg en laat je alles ongeveer een half uurtje rusten.

 

 

20170118_1417201Voor de chocolade:
1. Je bent er bijna, houdt nog heel even vol! Doe dit door een pannetje heet water te pakken en op het vuur te zetten. Zet hier een kleiner pannetje in of een bakje (welke tegen hoge temperaturen kan) en smelt de donkere chocolade (op de Au Bain-marie manier).
2. Giet de gesmolten chocolade over de caramellaag!
3. Doe dit ook met de witte chocolade, maar giet deze er niet zo overheen. 20170118_1432121Dit doe je door een klein beetje witte chocolade op je lepel te nemen en deze dan heen en weer te bewegen over de donkere chocolade. Zo valt de witte chocolade er in streepjes vanaf en krijg je een mooie tekening op je donkere chocolade.
4. Nu komt de moeilijkste stap. Zet alles in de koelkast en laat hem staan tot de chocolade is uitgehard. Pas dan kan je hem eten. Dit duurt alleen vaak een tijdje, dus heb geduld! Je kunt dit!

 

Nou, nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke creatie! Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt! En natuurlijk vind ik het enorm leuk om jullie creaties te zien!

Geen reactie's

Geef een reactie