Instagram

  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en

Elizabeth Rudnick – Een Frozen Hart

Rudnick, Elizabeth - Een Frozen HartAnna heeft het grootste deel van haar jeugd afgezonderd van de wereld in stilte doorgebracht. Haar ouders zijn omgekomen bij een ongeluk en haar zus Elsa – de enige persoon die haar een greintje liefde had kunnen – tonen is koud en afstandelijk. Wanneer de knappe prins Hans naar de stad komt voor de kroning van Elsa valt Anna meteen als een blok voor hem. Maar Hans heeft weinig goeds in de zin. Wanneer het oppervlakkige laagje van vriendelijkheid wegsmelt, vindt Anna eindelijk de liefde waar ze altijd bij haar zus naar op zoek was geweest.


Heerlijk om dit verhaal te lezen! Natuurlijk heb ik de film al gezien (ik bedoel, wie niet?), maar dit is zeker een aanvulling. Want zeg nou zelf, een boek is altijd beter dan de film toch?

Het eerste wat me opviel aan dit verhaal, was dat je het verhaal leest van twee kanten. Je leest het vanaf de kant van Anna (natuurlijk), maar ook de kant van Hans. Deze twee personages komen om het hoofdstuk aan de beurt. En dan lopen ze nog chronologisch ook! Want wanneer we 10 jaar verder springen, doen we dat in allebei de verhalen! Spannend!

Ik vond het heel fijn om de gedachtes van de personages ook eens te lezen! Dat zorgde er bij mij voor dat ik de personages veel beter begreep in hun doen en laten. Want ik vroeg me altijd al af waarom Anna voor de eerste beste man gaat die ze tegen komt, of waarom Hans zo enorm gemeen was. Dat weet ik nu wel ! (En dat ga ik lekker niet vertellen waarom, want dan vertel ik een hele hoop van het verhaal en dat is niet leuk!)

Het verhaal zelf bevat natuurlijk heel veel dingen die we in de film ook zien. Want het boek is juist gebaseerd op de film, dus die overeenkomsten zijn te verwachten. Wel was het heel leuk om te zien hoe de liedjes zijn opgeschreven in dialogen. De liedjes die je in de film wel nodig hebt om het verhaal te begrijpen, zijn hier omgezet in dialogen die ervoor zorgen dat je niks mist. Echt super!
En ook sommige scenes in de film zijn weggelaten. Dit omdat je alleen leest vanuit Anna of vanuit Hans. Zo is de scene bij de trollen in het begin van de film, niet te lezen in het boek. Anna is hier immers bewusteloos en kan dit niet meer herinneren. Of de scene waarin Kristoff met Sven praat in de schuur, deze scene lees je in het verhaal pas wanneer Anna de schuur in komt.

Gelukkig is het niet zo dat het boek saai is omdat je de film al kent. Door alle toegevoegde gedachten, weggelaten scenes en ook de bijgevoegde scenes, maakt ‘Een Frozen Hart’ een goed verhaal. Het is echt een soort toegevoegde waarde aan de film. Ik heb geen moment gehad dat ik het boek even zat was of dat het niet leuk meer was omdat je de personages van een hele andere kant ziet en leert kennen!

Ik heb enorm genoten van dit verhaal. Lekker luchtig, niet te zwaar, een tof einde! Ja, toch echt alle ingrediënten voor een leuk verhaal! En natuurlijk Olaf! Ik heb een grote liefde voor die gekke sneeuwpop, dus het was heerlijk om eens over hem te lezen! Zeker een aanrader!


Titel: Een Frozen Hart
Auteur: Elizabeth Rudnick
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: februari 2016
Pagina’s: 256
ISBN: 978 90 003 4796 4


 

Geen reactie's

Geef een reactie