DIY – Waxinelichtjeshouder van bladzijdes uit een boek maken!

6cab2eb66b28c6a4a502630b5f6fde9dEn watte? Ja, ik weet het, de titel kon bijna niet langer. Maar ik beloof je dat deze Do-it-yourself voor elke boekenliefhebber een droom is, en ook nog eens makkelijk te maken is! Ik bedoel, kijk hier eens naar! Benieuwd hoe je dit moet maken? Heb ik je nieuwsgierigheid al gewekt?
Ja?
Mooi! Kijk je mee?

Oké, laten we beginnen met..

De benodigdheden!
– Een glazen potje
– Een bladzijde uit een boek
– Een schaar
– Plakband
– Eventueel een touwtje om rond de opening van het potje te strikken

Hoe gaan we te werk?
Stap 1: Meet af hoeveel bladzijdepapier je nodig hebt en knip deze strook af. Dit gaat alleen om de hoogte natuurlijk!
Stap 2: Rol het velletje papier op en stop het in het potje, vouw het papiertje dubbel waar de overlap is zodat je weet hoeveel papier van je bladzijde je precies nodig hebt. Let op: Een kleine overlap is alleen maar fijn om straks beide kanten aan elkaar te plakken, maar teveel overlap zorgt ervoor dat het licht van je kaarsje er straks niet doorheen komt!
Stap 3: Je kunt er een leuk figuurtje in knippen (in het papier) zoals op de foto. Dit kan een hartje zijn, maar ook een ster, of de vorm van een boek. Je kan eventueel met potlood wat op het papier tekenen en daarna uitknippen!
Stap 4: Rol het papiertje weer op en stop het weer in het potje. Rol het dan uit zodat het papier tegen het glas aankomt.
Stap 5: Plak het kleine stukje overlap met plakband aan elkaar vast.

En tadaa! Je waxinelichtjeshouder is af! Nu alleen nog een waxinelichtje erin en aanzetten en je hebt een mooie ‘boekenkaars’. Let wel op dat je niet het papier aansteekt als je het waxinelichtje aansteekt!

De vraag is niet of je ze gaat maken, maar hoeveel?!?

Kus,
Kayleygh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *