DIY – Kerstboompje van papier

Een zee aangename dag lieve lezers! Welkom terug op je wekelijkse uitvlucht!
Vandaag heb ik weer iets ontzettend leuks om te maken! Er zijn momenteel 2 groepen mensen in Nederland. De ene groep ontkent keihard dat de zomer voorbij is, en de andere groep is al weer bezig met de kerstvoorbereidingen! Voor die laatste groep heb ik een geweldige DIY op de planning staan voor vandaag! We gaan kerstboompjes maken van paper!

b339ef5ffdf0a562be5008deae4698f5Wat hebben we allemaal nodig?
– Een klein schijfje hout (deze zijn te koop bij de Xenos volgens mij)
– Een bladzijde uit een boek (het moet natuurlijk wel boekgerelateerd zijn)
– Een sateprikker (zo’n lange!)
– Een schaar
– Lijm
– Leuk versiersel voor bovenop de boom!

Wat gaan we doen?
Stap 1: We beginnen met een klein gaatje maken in het houten schijfje. dit kan je doen door een boormachine te gebruiken (doe voorzichtig!)
Stap 2: Pak nu de bladzijde uit het boek en vouw deze om en om zoals je een waaier zou vouwen.
Stap 3: Het is tijd om de vorm erin te knippen! Pak de schaar en knip de boom zoals jij hem wilt! (Vouw eerst het papier uit als je dat makkelijker vind.)
Stap 4: Prik voorzichtig met de sateprikker door de vouwen van de bladzijde heen! Kijk wel uit dat je jezelf niet prikt!
Stap 5: De boom is bijna af! Heb je een leuk versierseltje kunnen vinden die als piek kan dienen? Plak deze er dan nu op!
Stap 6: Zet de sateprikker in het houten schijfje! Deze kan je natuurlijk nog vastlijmen om er zeker van te zijn dat hij vast zit, maar dat hoeft niet als je dat niet wilt.

En je boom is af! Je kunt er met kleurtjes nog van alles aan veranderen (een randje rondom de boom, of balletjes erin tekenen), of lichtjes rondom de ‘stam’ leggen. Jij bent in ieder geval helemaal klaar voor de kerst!

Kus,
Kayleygh

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *