DIY Camera Strap

Jeej! Vandaag heb ik weer een ontzettend leuke DIY voor jullie gevonden! Vandaag gaan we namelijk een camera strap maken! Een band waar je camera aan kan hangen, precies zoals jij hem wilt! Dus pak de knutselspullen maar uit de kast en kijk snel mee hoe jij jou perfecte camera strap kan maken!

camerastrapWe kennen het waarschijnlijk allemaal. Je hebt een super gave camera maar er de hele tijd mee rondlopen in de handen is verschrikkelijk! Zoiets heb ik namelijk ook. Ik heb ongeveer 2 maanden geleden de camera van mijn dromen gekocht en wilde hier een strap bij die natuurlijk te gaaf voor woorden was. Tot nu toe heb ik deze nog niet gevonden helaas…
Tot een vriendin een foto liet zien van een strap die zij gaat maken. Dat vond ik zo’n leuk idee, dat ik meteen achter de laptop ben gesprongen om te kijken of ik kon vinden hoe je zoiets maakt! Gelukkig vond ik op pinterest een super makkelijk plaatje waarmee ik direct aan de slag kon! Het enige wat me te doen stond, was een leuk sjaaltje ergens kopen die ik kon gebruiken voor dit project!

Maar wat hebben we nodig?
Een sjaaltje (een leuk printje of een egale kleur die overal bij past, mak het zo gek als dat je zelf wilt!)
Klipjes (zorg ervoor dat deze op je camera passen, als het goed is zitten er twee speciale bevestigingspunten op je camera. Pas de klipjes die je wilt gebruiken eerst voor je de strap maakt!)
2 stukjes leer (daarmee maak je straks je sjaaltje vast aan de klipjes).
Een schaar.
Naaimateriaal (of een naaimachine, wat jij fijner vindt!)
– Eventueel wat textiellijm (om je sjaal nog steviger vast te plakken aan het stukje leer)

Hoe gaan we beginnen?
Zorg dat je sjaal op de goede lengte is. Als het een ronde sjaal is, knip hem dan open en hang hem rond je nek. Knip de sjaal af op de plek waat je ongeveer wilt dat je camera komt te hangen.
Zorg ook dat je stukjes leer dezelfde vorm hebben als op de foto. Zo krijgt je afwerking net een mooier effect.

Nu de sjaal op de lengte is en je leer alvast klaar ligt, vouwen we de sjaal netjes op. Zorg ervoor dat je de sjaal zo vouwt dat je straks geen draaien hebt in je sjaal. Dat zou zonde zijn!
Haal een stukje leer door het klipje en vouw deze dubbel. Als je textiellijm hebt, lijm je sjaal dan vast op het leren stukje, tussen de dubbelgevouwen delen. Naai vervolgens met de hand of met het naaimachine de dubbelgevouwen stukjes aan elkaar.
Doe hetzelfde aan de andere kant van de sjaal!

En dan ben je al klaar! Je eigen camera strap is af! Natuurlijk kan je nog een zakje op je sjaal maken waar je de lensdop van de camera in kunt doen als je foto’s maakt, maar dit is niet noodzakelijk.

Nu ben je in ieder geval altijd in stijl! Maak er desnoods meerdere zodat je altijd een leuke strap mee kunt nemen en er niet saai uitziet! Ik ga er in ieder geval een aantal maken! Laten jullie de creaties zien? Ik ben reuze benieuwd naar jullie straps!

Veel plezier!

Kus,
Kayleygh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *