Instagram

kayleygh.nl

 32    101


DIY – Boekenlegger #2

Jaaa! Vandaag gaan we weer lekker knutselen! En dit doen we boekgerelateerd want ik heb namelijk weer een boekenlegger voor jullie gevonden om te maken!
De vorige keer hebben we er eentje gemaakt van papier. Nu maken we hem van lint, een knoop en een elastiekje. Super leuk en altijd handig! Kijken jullie mee?

caf27abdb2e0d6d07ae3c62f88d04dfeOm deze boekenlegger te maken, hoeven we niet veel te doen. Maar natuurlijk hebben we wel een aantal dingen nodig. We hebben nodig:
Lint (in een kleurtje of een patroontje die jij leuk vind!)
– Een knoop (dit mag ook in elke vorm die jij wil!)
– Een elastiekje (Het is slim om een dun elastiekje te doen. Een dikke gaat moeilijker om de knoop heen)
– Een schaar.
Naald en draad of lijm (textiellijm) om je lint mee vast te maken.

Hoe gaan we te werk?

  1. Begin met je lint af te meten en te knippen. Sla hem rond de cover van bijvoorbeeld een hardcover boek om een goede maat te nemen. Let op, er moet aan beide kanten ongeveer een centimeter over zijn om je lint straks dubbel te vouwen.
  2. Pak je elastiekje en sla een uiteinde van het lint hier doorheen. Maak het lint dan vast waardoor het elastiekje ‘gevangen’ zit. Doe dit met naald en draad of gebruik je textiellijm. Naald en draad is steviger omdat lijm sneller loslaat, maar als je geen naald en draad in huis hebt, kan textiellijm ook helpen.
  3. Sla ook de andere kant van het lint om en maak dit vast. Hierdoor is je basis voor je knoop straks steviger waardoor je knoop minder snel of totaal niet je lint zal slopen.
  4. Maak de knoop vast met naald en draad op het dubbelgeslagen stukje lint. Zorg dat de knoop goed vast zit en niet snel los komt. Hij moet immers het elastiekje tegen kunnen houden.
  5. Pas je nieuwe boekenlegger even om de cover die je hebt gebruikt om je lint af te meten. Als het goed is, past hij perfect!

Zo moeilijk was deze DIY niet toch? Let wel op dat als je je boekenlegger gebruikt in je boek, je hem niet om maar 1 bladzijde slaat. Dan heb je grote kans dat je bladzijde scheurt of krom trekt. Ik raad aan om gewoon een paar bladzijdes te gebruiken om je boekenlegger omheen te leggen.

Ik hoop dat jullie deze DIY weer leuk vonden. Laten jullie de creaties die jullie hebben gemaakt zien?

Kus,
Kayleygh

Geen reactie's

Geef een reactie