Instagram

kayleygh.nl

 32    101


Disney jurken: een nieuw collectie-project

Heb je ze al voorbij zien komen? De Disney jurken? Het zijn er ondertussen een aantal jurken verschenen en ik wil je graag vertellen waarom ik ben begonnen aan dit project!

Dit alles is begonnen met een bezoekje aan Elfia in de kasteeltuinen van Arcen. Het was midden in de Corona periode en het was zeker een wonder dat dit festival wel doorging. Voor mij was het de eerste keer dat ik op een fantasy festival was waar het gekker was dat je in spijkerbroek komt dan met een totaal uitgedoste cosplay. Het was magisch, het was prachtig, het was een eye opener. Ik heb met mijn vriend afgesproken dat we hier vaker heen zouden gaan, maar dan wel helemaal uitgedost uiteraard.

Zoals ik al zei, het was midden in de corona periode. We zaten allemaal veel thuis. Ook bij ons was er weinig te doen en ik had mijn grote hobby haken weer opgepakt. Sterker nog, ik had het het boek af (knuffelfamilie haken) en zocht eigenlijk naar een nieuw project. En toen kwam daar, vlak na die eerste Elfia, het project van de Disney jurken uit mijn hoofd.

Rapunzel
Vroeger werd ik wel eens Rapunzel genoemd. Ik heb eigenlijk altijd al lang haar gehad en droeg het daarom ook graag in een vlecht. Dus toen ik op een avond de film van Rapunzel keek, wist ik welke jurk ik wilde haken. Dus ging ik de dag daarna naar de dichtstbijzijnde fournituren winkel en sloeg de eerste bollen wol (naja, katoen eigenlijk) in. 
O, en een plan was er ook nog niet. Het hele plan van een disney collectie was er nog niet eens. Ik wist alleen dat het jaar daarna op Elfia wilde lopen met mijn eigen gehaakte Rapunzel jurk. Nu had ik wel eens een aantal kledingstukken gehaakt aan de hand van patronen van anderen, dus ik wist hoe ik kon begonnen.

Daar ging ik, zonder plan en alleen met een afbeelding van Rapunzel als voorbeeld. En al vrij snel (lees: een aantal dagen) had ik een top af. Maar het was nog niet juist, dus schreef ik op wat ik had gedaan en haakte hem opnieuw maar dan beter.
En zo ontstond het idee om er een heel patroon van te maken.

Belle
Het idee om nog een jurk te maken, kwam ongeveer toen de rok van Rapunzel bijna af was en ik langzaam weer naar andere projecten begon te kijken. Aan iedereen die ik vertelde wat ik op dat moment aan het haken was, reageerde leuk en daardoor werd de motivatie om door te haken alleen maar groter.

Dat Belle het volgende slachtoffer zou worden, stond al vrij snel vast. Belle is prachtig, de jurk ook en tsja, boeken!
En toen was de Rapunzel jurk af. En de reacties waren fantastisch op Elfia. 2 dagen na Elfia had ik een operatie en was daarna minimaal een week aan bed en bank gekluisterd. Dus dat was voor mij een mooi beginpunt om te starten met Belle. En daarmee gelijk het idee om een hele collectie te maken.

En nu?
Vrij snel na Belle, begon ik aan de Assepoester jurk. Dit omdat ik maar een paar maanden had om de volgende jurk te haken, wilde ik op tijd zijn voor het volgende festival: Castlefest 2022. 

En nu? Nu neem ik even een pauze. Er zijn nog zoveel mooie dingen die ik wil maken. Dus voorlopig haak ik even geen Disney jurken meer…

Want de volgende die ik wil maken is Yasmine en die draagt een broek

1 Reactie
 • Hilde Begyn
  Geplaatst op 13:56h, 18 juni Beantwoorden

  Beste,
  Ik heb interesse om het rapunzel patroon te haken. Het is voor mijn dochter en die heeft maat medium.
  Is het patroon voorzien in verschillende maten?

  Met vriendelijke groeten,

  Hilde Begyn

Geef een reactie