Dion Leonard – Mijn reis met Gobi

kayleygh-nl-mijn-reis-met-gobiHoe een man een zwerfhondje redde. Of redde het hondje de man?
Dion Leonard, een bekende Australische ultramarathonloper, nam deel aan een van de zwaarste wedstrijden ooit – tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn – toen hij een zwerfhondje zag. Het hondje rende met hem mee, en ze bleek een enorme doorzetter te zijn: ze hield het maar liefst de halve tocht vol.
Leonard, die zich normaal gesproken uitsluitend met winnen bezighield, merkte dat zijn houding veranderde. Niet alles draaide meer om hem en de wedstrijd: de zorg voor het zwervertje werd ook belangrijk voor hem. Ter plekke besloot hij Gobi, zoals hij het hondje noemde, mee naar huis te nemen. Een beslissing die zijn leven veranderde.
In Mijn reis met Gobi vertelt Leonard over zijn moeilijke jeugd, over zijn fascinatie voor extreme sporten en over wat zijn vriendschap met Gobi voor hem betekent.
Dit ontroerende verhaal gaat over hoop en veerkracht, en het bewijst dat honden en mensen echt elkaars beste vrienden kunnen zijn.

Een keertje geen Young Adult, geen thriller en geen roman. Dit keer las ik een verhaal welke echt was, welke echt is gebeurd. Waarin gevoelens niet gespeeld of verzonnen zijn, waarin paniek van ware aard is. Een verhaal over liefde tussen mens en dier.

Wat ik dacht toen ik de kans kreeg om dit boek te lezen? Ik weet het niet. Ik had wel eens vaag van het verhaal gehoord, maar toendertijd trok het blijkbaar mijn interesse niet want het is niet blijven hangen. Maar toen ik het persbericht van dit boek kreeg, trok het me meteen aan: Ik was gelijk om en wilde het heel erg graag lezen.

En toen lag het boek op mijn deurmat. Volgens mij heb ik gelijk alles aan de kant geschoven en ben ik begonnen met lezen. Totaal zonder verwachtingen begon ik aan dit boek. Dat was makkelijk omdat ik dit soort boeken nooit lees dus ik had geen enkel referentiekader.
Ik beloof je dat je als lezer niet meer dan 30 bladzijdes nodig hebt om vast te zitten in dit boek. Elk vrij moment had ik dit boek in mijn handen, net zolang tot ik het uit had. Want dit verhaal is gewoon prachtig.

Het is goed geschreven, het houd je vast van hoofdstuk tot hoofdstuk. Er zitten stukjes in waar ik hardop om heb moeten lachen, maar ook stukken waarbij ik mijn best heb gedaan om mijn tranen de baas te blijven, maar dat lukte me soms toch niet. Het is een verhaal waarbij je de mooiste momenten leest, maar ook de heftigste momenten. Ik wil niet teveel verklappen, maar in welke fase je ook zit in dit boek, je blijft lezen!

Het verhaal is puur. Niets is erbij verzonnen om het verhaal leuker of aantrekkelijker te maken. Er is niets leuker gemaakt dan het was. Je gaat van Gobi houden, dat beloof ik je!

Wil je even ontsnappen aan de fantasie, de goodwill boeken en de overdreven verzonnen spanning? Dan is dit zeker een aanrader. Een puur verhaal over echte liefde tussen mens en dier, en hoe die liefde mensen tot de gekste dingen toe aan kan zetten.


Titel: Mijn reis met Gobi
Auteur: Dion Leonard
Uitgeverij: Harpercollins Holland
Verschenen: februari 2018
Pagina’s: 256
ISBN: 978 94 027 0102 9
Cijfer: 8.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *