De 5 vragen aan… Judith Visser!

Jaaaa! Hij is er eindelijk! De eerste ‘5 vragen aan…’!!!!
Vanaf nu ga ik proberen zoveel mogelijk auteurs te benaderen voor de 5 vragen, maar we beginnen natuurlijk met de eerste!

De eerste 5 vragen zijn ingevuld door: Judith Visser!
Een hele goede schrijfster van prachtige boeken! Bedankt Judith voor je eerlijke antwoorden!

Nou lieve lezers, veel leesplezier!

Xx,
Kayleygh


 1. Hoe ben je in het schrijven terecht gekomen?
  Ik schrijf al sinds mijn derde, maar ik had niet verwacht er mijn beroep van te maken. Ik wilde later ‘iets met dieren’ doen, of vertaler worden, en uiteindelijk deed ik een studie Voedingsleer. Maar toen ik het idee kreeg voor Tegengif, wat uiteindelijk mijn debuutroman zou worden, ging ik er serieus mee aan de slag en stuurde ik het toen het af was op naar een uitgever. In 2006 lag mijn eerste boek (Tegengif dus) in de winkels.
 1. Hoe heeft schrijven uw leven veranderd?
  Het heeft me veel vrijheid gegeven. Ik ben graag alleen, dus een baan op een kantoor of ergens anders tussen veel mensen is voor mij niet geschikt. Nu ben ik de hele dag omringd door mijn honden en kan ik elke dag uren met ze door de mooie natuur van Rockanje zwerven, voor mij is dat ultiem geluk. Ook heeft schrijven me geleerd hoe belangrijk het is dat je jezelf blijft ontwikkelen. Dat je altijd op zoek blijft naar een volgend ‘level’, zoals ik er naar streef dat elk nieuw boek beter is dan het vorige. Die stijgende lijn wil ik voortzetten. Ook heb ik door schrijver te zijn eindelijk het gevoel mijn ‘draai’ gevonden te hebben in het leven. Dat was eerst niet.
 1. Wat is volgens u een ‘must-have’ in een verhaal?
  Elk verhaal is anders, maar ik vind dat het in elk geval kwaliteit moet hebben. Ik vind het als lezer fijn als er mooie zinnen in zitten, die op een originele manier geschreven zijn. En het boek moet een bepaalde emotie losmaken bij de lezer, zodat ze meeleven met het personage. Als dat lukt ben je al heel ver.
 1. Hoe ziet u uzelf over 20 jaar?
  Mijn streven is om elk jaar met een nieuw boek te komen, dus ik hoop dat in elk geval twintig boeken verder te zijn. Ik hoop mezelf tegen die tijd nog steeds verder te ontwikkelen en boeken te schrijven waar ik trots op kan zijn.
  Verder zal ik ongetwijfeld nog steeds in Rockanje wonen samen met mijn man en honden.
 1. Heeft u 3 schrijftips voor toekomstige auteurs?
  Neem geen genoegen met een eerste versie. Mijn debuut Tegengif had wel twintig versies voordat ik eindelijk tevreden was. Schrijven is herschrijven. Ook: probeer origineel te zijn. Kijk om je heen wat voor soort boeken er verschijnen, en zorg dat je daar vanaf wijkt. Vind je eigen onderwerpen en nog belangrijker: je eigen stem. Met een eigen stijl onderscheid je je, en dat is het allerbelangrijkste. Schrijf jouw eigen beste boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *