Instagram

kayleygh.nl

 32    101


De 5 vragen aan… Esther Walraven!

Walraven, Esther Vandaag wil ik jullie graag voorstellen aan Esther Walraven! Want Esther heeft voor jullie de 5 vragen ingevuld! Ik wil Esther heel erg bedanken voor haar antwoorden!
Ik hoop dat jullie net zo nieuwsgierig zijn als ik! Veel leesplezier!


 1. Hoe bent u bij het schrijven terecht gekomen?
  Ik schrijf al vanaf de basisschool. Op mijn achtste schreef ik mijn eerste eigen ‘boek’, op de oude typemachine van mijn ouders. Ik maakte er ook zelf tekeningen bij. En het leuke is… dat eerste boek heb ik nog steeds! Sindsdien ben ik altijd blijven schrijven. Nadat ik een aantal studieboeken had geschreven, wilde ik graag meer doen met creatief schrijven en volgde ik verschillende schrijfcursussen. En toen ging ik aan de slag om alle ideeën in mijn hoofd op papier te zetten. Zo is mijn YA-boek ‘Daan & Nadia’ (Van Goor, 2016) ontstaan, en ook mijn kinderboeken ‘Het magische wereldfeestenboek’ (Clavis, 2014, samen met Li Lefébure) en ‘Waarom achtbanen te gek zijn! en andere weetjes over hersenen en gedrag.’ (Van Goor, 2015).
   
 2. Hoe heeft schrijven uw leven veranderd?
  Het schrijven heeft mij heel veel moois gebracht. Sowieso is schrijven gewoon heel leuk om te doen, ik zou er echt nooit mee kunnen stoppen. Maar door het schrijven kom ik nu ook op plaatsen en events waar ik anders nooit zou zijn geweest. Bijvoorbeeld op het Kinderboekenbal, maar ook op scholen, in boekhandels en bibliotheken. Het is erg leuk om lezers te ontmoeten!
   
 3. Wat is volgens u een ‘must-have’ in een verhaal?
  Heel belangrijk is de spanning in een verhaal. De hoofdpersoon moet iets doorstaan of ergens mee worstelen om een bepaalde spanning in het verhaal te brengen. Of het nu fantasy is, een thriller of een psychologische roman, elk goed boek heeft die spanning. Je moet als lezer na elk hoofdstuk heel graag door willen lezen om te weten hoe het verder gaat.
   
 4. Hoe ziet u uzelf over 10 jaar?
  Over 10 jaar ben ik vast en zeker nog steeds lekker aan het schrijven. Ik hoop dat er dan al heel wat boeken van mij zijn verschenen en wie weet ook wel wat vertalingen in het buitenland. ‘Waarom achtbanen te gek zijn!’ wordt in ieder geval al vertaald in het Koreaans. Super toch, om straks een boek in zo’n vreemde taal in handen te hebben?
   
 5. Heeft u 3 schrijftips voor toekomstige auteurs?
  Mijn tips: vooral elke dag schrijven, maakt niet uit wat, als je maar schrijft. Ook schrijfcursussen en workshops volgen is heel erg goed. Je leert er altijd wat van. En doe ook eens mee aan een schrijfwedstrijd. Ontzettend leuk om te doen, en om je schrijfvaardigheden te ontwikkelen. En wie weet win je ooit! Maar de belangrijkste tip is: vooral doorgaan! Je moet echt veel doorzettingsvermogen hebben en vooral: schrijven heel erg leuk vinden!
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie