Instagram

kayleygh.nl

 32    101


De 5 vragen aan… Buddy Tegenbosch!

Buddy Tegenbosch op een foto die is genomen op de Best of YA Sleepover van 2015. Hier gaf Buddy een schrijfworkshop waar ik bij zat!

Buddy Tegenbosch op een foto die is genomen op de Best of YA Sleepover van 2015. Hier gaf Buddy een schrijfworkshop waar ik bij zat!

Jullie hebben de schrijver Buddy Tegenbosch vast wel eens voorbij zien komen! Ik heb zijn boeken ook nog op mijn to-read lijstje staan en wil er zo snel mogelijk aan beginnen want ze blijken enorm goed te zijn!
Maar voor vandaag wil ik Buddy heel erg bedanken. Hij heeft namelijk voor jullie de 5 vragen ingevuld! Is dat even tof!
Ik heb enorm genoten van zijn antwoorden en ik hoop jullie ook! Veel leesplezier!

Kus,
Kayleygh


 1. Hoe bent u bij het schrijven terecht gekomen?
  Ik ben niet alleen schrijver, maar ook piloot (ik werk voor het Duitse Lufthansa) en toen ik zo’n jaar of tien aan het vliegen was, merkte ik dat ik het een beetje saai begon te worden, of beter gezegd, weinig creatief. Ik hield erg van lezen en het leek me wel wat om zelf eens te proberen een verhaal te schrijven. Toen ben ik gewoon begonnen…
 2. Hoe heeft schrijven uw leven veranderd?
  Het schrijven heeft mijn leven veel meer in balans gebracht. Gek genoeg is daardoor het vliegen ook veel leuker geworden. Schrijven is erg belangrijk in mijn leven. Ook de scholenbezoeken zijn heel inspirerend, het is geweldig om met jongeren over mijn passie te kunnen en mogen praten.
 3. Wat is volgens u een ‘must-have’ in een verhaal?
  Een verhaal moet aan veel voorwaarden voldoen, maar het moet wat mij betreft vooral spannend zijn. En dat kan ik vele vormen gegoten worden, maar ik hoop dat de lezers, als ze eenmaal aan een boek van mij beginnen, door willen lezen. Tot het einde.
 4. Hoe ziet u uzelf over 10 jaar?
  Ik hoop dan meer tijd vrij te hebben gemaakt om te schrijven. Dus minder vliegen, meer schrijven. Dat lijkt me een geweldig vooruitzicht. En ik hoop dat veel jongeren mijn boeken lezen.
 5. Heeft u 3 schrijftips voor toekomstige auteurs?
  – Geef je zelf de kans om in het begin slecht te schrijven. Schrijven moet je leren, dus je zult niet meteen heel goed zijn.
  – Lees andere schrijvers en probeer te ontleden hoe hun boeken zijn opgebouwd. Koop boeken over ‘hoe schrijf ik een boek’, volg een schrijfcursus.
  – Maar de belangrijkste tip is: zet door. Schrijven is 20% talent, 80% doorzettingsvermogen. Hoe meer je schrijft, hoe beter het wordt.
Geen reactie's

Geef een reactie