Instagram

  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!

De 10 reden om te lezen!

Woohoo! Het eerste lijstje van ‘De 10…’ staat online! Met deze keer als onderwerp: De 10 beste reden om te lezen!
Natuurlijk houd iedereen van lezen (duh!) Maar soms heb je gewoon een paar redenen nodig om andere over te halen. En voila, hier heb je je redenen!
Veel leesplezier!


 

Even rustig worden
Ik ben absoluut geen ochtend mens. Daarom vind ik het altijd moeilijk om een beetje wakker te worden. Het liefste lees ik dan even een hoofdstuk uit mijn boek om zo weer over te gaan naar de orde van de dag! Maar ook ’s avonds voor het slapengaan lees ik graag een boek om rustig te worden.

Een totaal ander wereld
Dat wil toch iedereen? Even ontsnappen aan alle hectiek en alle zorgen uit de werkelijkheid? De slogan van deze blog is namelijk niets voor nieuws: Waar verhalen werkelijkheid worden. Dat heeft een reden! Niets zo heerlijk als even ontsnappen aan de werkelijkheid door er een goed boek bij te pakken!

Niet meer wachten op het openbaar vervoer
Natuurlijk kan je uit het raam kijken en niets doen tijdens een reis (Dat is af en toe enorm lekker!) of sta je voor je uit te staren op het perron terwijl je wacht op de trein, maar waarom zou je tijd verspillen? Dit is een mooi moment om weer even weg te duiken in je boek! Ben je niet benieuwd wat er zomaar eens kan gebeuren in je boek?

Je komt op nieuwe plekken
Zodra je een boek openslaat, ben je al in een andere wereld. Vaak speelt een verhaal zich niet op één plek af, maar op veel meer plekken. En op elke plek kom je even als je erover leest. Je leert ook hele nieuwe werelden kennen, zoals NimmerNimmer in de Iron Fey serie van Julie Kagawa. Heerlijk toch?

Je leer mensen kennen
Klinkt heel gek, maar doordat je over allerlei soorten personages leest leer je ook allemaal verschillende personages kennen. Zo bouw je nog eens mensenkennis op terwijl je kan lezen! Awesome!

Je concentratievermogen wordt verhoogt
Dit is gewoon wetenschappelijk bewezen! Als een boek je aandacht trekt en je niet meer kunt stoppen met lezen oefen je onbewust je concentratievermogen en zorg je dat deze hoger wordt. Een win-win situatie! Je leest en verbeterd jezelf tegelijkertijd!

Je wordt toleranter
Ook bewezen! Omdat je over verschillende mensen en hun meningen leest, je bent het vast niet altijd eens met wat ze doen maar dat leert je wel om ook in het ‘echte’ leven toleranter te zijn. Is een boek lezen dus toch nog ergens goed voor!

Het haalt je uit je sleur
Het dagelijkse leven kan nogal ‘gewoon’ worden. Je wordt wakker, gaat aan de slag en s’avonds weer naar bed. Allemaal vrij eentonig. Maar doordat je even een boek erbij pakt, waan je jezelf in een hele andere wereld waardoor je even uit deze sleur wordt getrokken!

Je kan even ontspannen
De druk kan groot zijn a en toe. Je moet dit, je moet dat, je moet van alles. Maar af en toe moet je even niks. En om stress en andere complicaties te voorkomen is het goed om even te lezen. Zo ontspan je waardoor je later weer verder kan knallen!

Je vergroot je woordenschat
Ik heb me ooit laten vertellen dat het 5 jaar duurt voordat je een woord opneemt in je woordenschat. Doordat je leest kom je in aanraking met een hele hoop andere woorden. Misschien duurt het geen 5 jaar, maar je zal deze woorden steeds meer zelf gaan gebruiken als je ze vaker tegenkomt in een boek!


 

Zo, dat was het eerste lijstje alweer! Vonden jullie hem leuk? Ik wel!
Heb je nou een suggestie voor me? Zo van; Kayleygh, die moet je ook even beschrijven, of maak hier eens een lijstje van! Laat het me weten! Dan ga ik mijn best ervoor doen!

Tot het volgende lijstje!

Kus,
Kayleygh

Geen reactie's

Geef een reactie