Instagram

  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!

De 10 banen voor boekenliefhebbers!

Volgens mij wil iedereen dit wel, werk vinden waarbij je veel te maken hebt met boeken! Nu vond ik dit een prachtig vraagstuk om een nieuw bericht over te maken. Dus speciaal voor jullie boekenliefhebbers: De 10 banen die passen bij jullie! Bij de boekenliefhebbers!


Boekblogger
Niets is zo leuk als Boekblogger zijn! Je kan boeken lezen, vertellen wat je ervan vind, naar boekevenementen gaan en nog veel meer! Een boekblogger zijn klinkt heel makkelijk, maar er gaat wel heel veel tijd in zitten. En ik denk niet dat je er genoeg geld mee kan verdienen om je boodschappen en alles ervan te doen. Maar hé, zolang je maar met boeken bezig bent, is het goed!

Auteur
Tsja, een auteur schrijft de boeken! Een ideale manier om bezig te zijn met je hobby en je geld ermee te verdienen! Nu zeg ik niet meteen dat als je één boek hebt geschreven, je meteen rijk bent. Maar misschien, ooit op een dag, verkoop je zoveel boeken dat je wel genoeg geld verdient. En dat zou geweldig zijn!

Medewerker in een boekenwinkel
Dat lijkt me af en toe echt geweldig. Want stel je eens voor dat het rustig is in de winkel, dan pak je toch mooi even een boek om te lezen (rustig in een boekenwinkel, ik kan het me nauwelijks voorstellen!). En als er een vracht binnenkomt waar dat ene boek bijzit die deze week uitkomt? Dan kan jij hem gewoon als een van de eerste zien en lezen! Daarbij komt, dit is een volwaardige baan die fulltime uitgevoerd kan worden en waar je dus van rond kunt komen! Ik zeg doen!

Bibliotheeksecretaresse
Er is een magische plek die men de bibliotheek noemt. Hier staan allemaal boeken die je mag lezen voor een bepaald bedrag per jaar. Dit bedrag is niet hoog, maar geeft je toegang tot de wondere wereld van het lezen zonder al deze boeken zelf te kopen!
Maar op deze plek zijn mensen nodig die alle boeken die worden teruggebracht, ook weer terugzetten in de schappen. Natuurlijk heeft een bibliotheeksecretaresse nog veel meer werk te doen, maar wel komen ze elke dag in aanraking met boeken! Zo weten ze altijd welke boeken er nieuw binnen zijn en wat er allemaal aan zit te komen. In ieder geval: Heel veel boeken!

Vertaler
Als een boek word geschreven in het Engels, moet deze eerste vertaald worden naar het Nederlands. Uitgeverijen huren hier vertalers voor in. Deze vertalers vertalen het boek dan in opdracht voor de uitgeverij en verdienen hier geld mee.
Nou, dat is dus een perfecte manier om een boek te lezen, te vertalen en er nog geld voor krijgen ook! Ideaal!

Redacteur
Nu een vertaler het boek vertaald heeft, komen de redacteuren in beeld. Want misschien zijn sommige zinnen nog te lang of staan er spelfouten in het vertaalde manuscript? Een redacteur helpt de vertaler of de auteur (als deze bijvoorbeeld ook Nederlands is en het manuscript wordt in het Nederlands uitgeven) om van een manuscript een waardig boek te maken zonder fouten. Maar om achter deze fouten te komen, moet de redacteur het manuscript wel lezen… Wat vervelend!

Manager
Sommige auteurs hebben managers, mensen die van alles voor de auteurs regelen. Zo kan een manager een signeersessie regelen of regelt deze manager al het contact met buitenlandse uitgeverijen rondom de vertaling en het redactiewerk.
Maar manager zijn en alles regelen, betekend ook veel contact met de auteur en een kans om het manuscript van de auteur te beoordelen voordat de auteur het nieuwe manuscript opstuurt naar de uitgeverij! Ik zie kansen!

Vertegenwoordiger
Als een boek eenmaal is uitgebracht of uit gaat komen, komt deze niet zomaar in de winkels terecht. Vertegenwoordigers van de uitgeverij gaan opstap om deze boeken als het ware te ‘verkopen’ aan de boekenwinkels. De boekenwinkels besluiten dan of dit boek goed en leuk genoeg is om te verkopen of niet.
Deze vertegenwoordigers moeten natuurlijk wel weten welke boeken zij moeten promoten aan de boekenwinkels en wat er gebeurd in deze boeken. Daarvoor moeten de vertegenwoordigers deze boeken lezen! En hopa! Weer een beroep waarin lezen voorkomt!

Recensent
Sommige websites/bedrijven hebben mensen aangenomen om hun mening te geven over een boek. Deze meningen worden dan op hun website gezet (denk aan hebban.nl of op bol.com) waar andere mensen deze meningen kunnen lezen en zichzelf kunnen overtuigen of dit boek wat voor hun is. Maar deze recensenten worden dus betaald voor hun mening en om deze mening te vormen, moeten ze natuurlijk wel het boek hebben gelezen! Win-win situatie!

Drukker
Stel je voor: een vertaler heeft zijn werk gedaan en de redacteur heeft zijn werk gedaan. Dan is het boek klaar. Maar voor het boek in de winkel komt, moet het wel geprint worden. Dit printen gebeurd bij de drukker. En bij een drukker, werken natuurlijk ook mensen! Deze mensen hebben toegang tot de zaal waarin de boeken worden gedrukt. Dus eigenlijk kunnen ze heel simpel elke keer een stukje lezen! Taaadaaaa!

Nou, dat zijn 10 banen die ik in ieder geval wel wil hebben! Een baan waarmee je geld verdient om je boodschappen en ander zaken mee te betalen (boeken kopen en dat soort dingen) en toch bezig te zijn met dat wat we het liefst hebben: Boeken!
Kennen jullie nog meer banen die te maken hebben met boeken?

Kus,
Kayleygh

 

Tags:
1 Reactie
 • Marcia
  Geplaatst op 10:06h, 10 mei Beantwoorden

  Ik zou super graag in een bibliotheek werken! Momenteel doe ik dat als vrijwilliger, dus wie weet is dat een stapje in de juiste richting..

Geef een reactie