Instagram

kayleygh.nl

 32    101


 • NIEUW! Rapunzel jurk haakpatroon! Met pruik en Pascal uiteraard! Eindelijk is dit pareltje te verkrijgen voor jou! Ideaal voor jouw
 • Geen prinses die prinses wordt zonder hulpmiddelen, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken 
 • Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Assepoester jurk! Haak nu jouw Assepoester jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Belle jurk! Haak nu jouw Belle jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • Spannend! Elke dag een stapje dichterbij! Vrijdag komt deze beauty online!  #haken   #crochet   #pattern   #patroon   #haakpatroon   #crochetpattern   #countdown   #aftellen   #disney 
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Whaaaaa, spannend! Hebben jullie al een idee?  #haken   #patroon   #haakpatroon   #sneakpeak   #crochet   #crochetpattern   #pattern   #disney   #countdown   #kayleygh 
 • Geen prinses zonder haar extra toevoeging, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken   #diy 
 • Een nieuw patroon in de webshop! Nooit meer slapeloze nachten door teveel licht in de kamer. Met dit slaapmasker ga
 • Wat doet deze Disney prinses het liefst? Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen genieten van een nieuw patroon!
 • Yas! Een nieuw patroon, eentje die al heel lang in de planning staat! Nog 4 dagen...  #crochet   #haken   #pattern   #crochetpattern 
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Zelf had deze Disney prinses nooit verwacht iets anders te doen dan... Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen
 • Nog 1 dag... Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Wat een spanning! Morgen komt het patroon van deze disney jurk
 • Belle is home Find the crochetpattern on kayleygh.nl! Available in Dutch and English! ... Belle is thuis Vind het haakpatroon
 • Eindelijk , de 3e disney jurk is te verkrijgen als haakpatroon in onze webshop! ✨️Check onze bio en haak erop
 • GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een

Daniëlle Bakhuis – De Eliminatie

picsart_10-24-09-00-13

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?


Dit boek… Ik lees niet veel thrillers, maar deze is de moeite waard. Geen moment ben ik bang geweest (wat ik wel snel kan zijn dus daarom lees ik niet graag thrillers of kijk ik horror of iets) maar ik heb zeker op het puntje van mijn stoel gezeten van de spanning! Wat. Een. Verhaal!

Dit boek las ik voor de boekenclub van de Boekentijgers. We kregen het manuscript opgestuurd en een deadline van niet eens een week. Aangezien die vrijdag de boekenclub was, en ik pas de zondag ervoor kon beginnen aan dit verhaal, zat er best wat druk achter. Maar geloof me, ik heb er totaal geen moeite mee gehad.
Ik heb voor dit boek serieus maar 3 dagen nodig gehad! Dit verhaal leest heerlijk vlot weg en elke keer weer, als een hoofdstuk eindigt, wil je door. Je moet gewoon weten wat er verder gebeurd, je moet gewoon meer weten. En het is die combinatie, van een lekker vlot verhaal en de spanning, die dit boek top maakt. Ik durf er bijna om te wedden dat iedereen die dit verhaal heeft gelezen, het met me eens zal zijn.

De flaptekst op de achterkant van het boek is niet groot, maar er staat precies genoeg in om samen te vatten waar het boek over gaat en om je nieuwsgierig te maken. Dit was ook alles wat ik wist voordat ik begon. En daar ben ik blij om. Als ik meer had geweten over het verhaal, ben ik bang dat er al teveel was weggegeven. Alles wat je extra zou noemen bij deze flaptekst, is spoileren.

Anyhow, het verhaal!
Ja, zoals ik al noemde, ben ik geen fan van thrillers. Ik ben echt een angsthaasje. Met films waarin een beetje horror of thriller voorkomt, ben ik al weg. Daarom dat ik ook eerst dacht: Waarom moeten we juist dit boek lezen? En dat was niet omdat het verhaal me niet aansprak, maar omdat ik de wondere gave heb om mezelf gewoon bang te maken zonder dat er überhaupt iets is gebeurd!
Maar vol goede moed begon ik. Van mijn mede Boekentijgers had ik al gehoord dat ik niet bang hoefde te zijn. Dus ik dook in de wereld van Chleo en haar avontuur. En man! Wat was dat spannend!
Van de ene spannende gebeurtenis naar het andere moeilijke scenario. Van de ene zenuwinzinking (en of de personages die zenuwinzinking hadden of ik, dat is de vraag natuurlijk!) naar de andere onmogelijke situatie. Het bleef spannend, van begin tot einde. Het is natuurlijk ook een moreel iets. Wie mag er blijven leven en wie niet? Wie zijn leven is meer waard dan de ander? Meteen in het begin had ik al een lijstje klaar wie ik zou elimineren als ik daar zou zitten, maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer mijn lijstje te pletter valt. Je leert ook steeds beter de mensen kennen die in de garage zitten. Je bouwt een band met ze op, je wee hun verleden en hun toekomstplannen/dromen. Het wordt steeds moeilijker en moeilijker. Ik zou echt niet weten wat ik zou doen in hun situatie.
Ik moet je eerlijk toegeven dat ik het heel lastig vind om hier een recensie van te schrijven. Ik ben enorm enthousiast, maar ik wil gewoon niks verklappen. Zeker omdat ik weet dat iedereen die deze recensie leest, hem zelf ook nog moet gaan lezen.

Wat kan ik nog vertellen zonder iets te verklappen?
Het enige wat ik je nog kan zeggen, is dat zelfs het einde niet te raden is. In de flaptekst is te lezen dat er van de 10 personen die in de garage zitten opgesloten, er maar 5 uit mogen. Ja, ik snap dat je dan denkt: Het einde is vrij duidelijk. Maar geloof me, dit verwacht je niet. Echt. Van alles scenario’s die door je hoofd vliegen wanneer je dit verhaal leest, geen enkele komt overeen met de werkelijkheid. Dat is misschien nog wel het allergaafste aan dit boek!

Ik ben gewoon mega enthousiast en raad dit boek zeker aan. Zelfs voor de angsthazen is dit boek goed! Het is geen luguber of naar verhaal waarin dingen gebeuren die je laten schrikken, vind ik dan. Daarom krijgt dit boek een dikke 9 van mij!
Dus ren 15 november allemaal naar de winkel en wees er zeker van dat je dit boek leest. Het is zo de moeite waard!


Titel: De Eliminatie
Auteur: Daniëlle Bakhuis
Uitgeverij: Best of YA
Verschenen: november 2017
Pagina’s: 272
ISBN: 978 90 003 5906 6
Cijfer: 9


 

3 Reactie's
 • Lisa
  Geplaatst op 08:35h, 29 oktober Beantwoorden

  Goed gezegd! Zo voel ik me er ook over! En gave foto van het manuscript ?

 • Vivian
  Geplaatst op 16:26h, 09 november Beantwoorden

  Ik ben zo ontzettend benieuwd naar dit boek hè! Ik vind het echt heel tof dat de auteur ervoor heeft gekozen om een moreel dilemma om te toveren tot een boek en heb hele hoge verwachtingen.

  • Kayleygh
   Geplaatst op 17:01h, 09 november Beantwoorden

   Hij is echt heel goed! Zitten ook echt plotwists in die je gewoon nooit ziet aankomen! Ben heel erg benieuwd of het boek aan je verwachtingen voldoet!

Geef een reactie