Instagram

  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...

Claudia Gray – Tienduizend hemels boven jou

gray-claudia-tienduizend-hemels-boven-jouMarguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen…


Mijn god, wat een spanning in dit boek! Ik heb het hele boek op het puntje van mijn stoel gezeten! Wat een prachtig boek!

Ik heb dit boek al een tijdje geleden gelezen, maar het kwam er elke keer niet van om een recensie te schrijven. Misschien was het omdat ik de juiste woorden niet kon vinden, of omdat ik mijn gedachte gewoon niet meer bij elkaar kreeg. Want ik zat met kippenvel hoor! Het hele boek lang! Aan de ene kant was ik enorm blij dat ik verder kon met dit heerlijke verhaal, maar aan de andere kant had ik misschien beter kunnen wachten, want er zit een mega cliffhanger aan het einde… MIJN GOD!

Ook in dit boek bezoekt Marguerite verschillende dimensies en elke keer is het weer de vraag hoe de dimensie er dit keer uit ziet. Ik moet eerlijk toegeven dat de beschrijvingen van elke dementie me een goed beeld geven. Elke keer weer zorgt Claudia Gray ervoor dat je precies weet waar je bent, maar toch ook weer niet helemaal. Ja, klinkt gek, maar het is echt zo!

Zoals ik net al zij, heb ik eigenlijk het hele boek op het puntje van mijn stoel gezeten. Al moet ik je wel toegeven dat er in het midden van het verhaal af en toe delen zaten die me niet zo grepen. Dat waren de momenten waarbij ik het boek even weg kon leggen. Ik wil ze niet saai noemen, want dan zou ik liegen, maar wel wat minder spannend. Zo vond ik sommige stukken in het verhaal ook net iets te lang, terwijl andere (nieuwe) dimensies af en toe net wat te kort waren.
Toch leest het verhaal weer lekker vlot weg. Ik was er weer zo doorheen, helaas. Ik vind dat Claudia heel fijn schrijft, duidelijk de verschillende dimensies uitlegt en har karakters zijn helder beschreven. Niks op aan te merken!

Maar ondanks dit kleine dingetje, heb ik enorm genoten! Ik ben nog dagenlang na het uitlezen van dit boek, bezig geweest met bedenken wat er zou kunnen gebeuren. In mijn ogen is dat een positief iets, als je na het uitlezen van een boek met vriendinnen MOET praten over het verhaal en nog dagenlang complottheorieën aan het bedenken bent. En dat ben ik zeker hoor! Al ga ik je niet vertellen wat mijn theorieën zijn natuurlijk!

Het is het hele verhaal in combinatie met die mega cliffhanger aan het einde waardoor ik niet kan wachten op het volgende deel! Ik bedoel, hoe kan deel 3 de eerste delen overtreffen?


Titel: Tienduizend hemels boven jou
Auteur: Claudia Gray
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: augustus 2016
Pagina’s: 366
ISBN: 978 94 027 1020 5


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie