Instagram

  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in

Claudia Gray – Duizend Stukjes van jou

Gray, Claudia - Duizend Stukjes van jouDe ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…


Ik kreeg van veel mensen te horen dat dit een enorm goed boek is, dus met veel enthousiasme begon ik aan dit boek. Nu ben ik van mening dat dit geen slim idee is, omdat een boek enorm kan tegenvallen dan. Maar met dit boek was dat enthousiasme zeker de moeite waard! Wat een ontzettend goed verhaal!
Tevens is dit het eerste deel uit de Firebird serie van Claudia Gray!

Te beginnen bij de cover. In het verhaal (wat gelukkig op de achterkant beschreven staat) komt het hoofdpersonage in drie dimensies te recht. Deze drie dimensies staan ook op de cover afgebeeld! Bovenaan is onze dementie te zien waarin wij leven, maar zodra het boek omgedraaid wordt zie je de andere dementies die ik het boek voorkomen! Hoe gaaf!
Dan heb ik het nog niet eens gehad over de kleuren op de cover. Alleen daarom al is dit gewoon een pareltje die in je boekenkast thuis hoort! Mijn god, wat is alles bij elkaar mooi he? Zo simpel en toch zo veel infomatie in maar 1 afbeelding. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden en in dit geval begrijp ik dat helemaal!

Maar genoeg over de cover, want het verhaal is ook de moeite waard om te bespreken! Want ik heb ontzettend genoten!
Dit is zeker een boek waar je wel bij moet nadenken. Het is niet zo dat alles uit de lucht komt vallen en je weg kan lezen zonder je gedachte erbij te houden. Gelukkig is het ook niet zo dat je geen enkele zin moet lezen om alles te snappen. Zeker in het laatste deel van het boek had ik daar moeite mee omdat het zo spannend was dat ik maar wilde blijven doorlezen en doorlezen om te weten wat er ging gebeuren.
Ik weet niet hoe Claudia dit heeft gedaan, maar de dimenties die ze heeft verzonnen zijn gaaf! Het is werkelijk een genot om te lezen hoe gedetailleerd deze dimenties worden beschreven en hoe de personages zich hierin proberen aan te passen. Echt heel knap!

De plottwist aan het einde vond ik ook echt enorm goed! Dit einde had ik nooit verwacht dus dat was mooi meegenomen! Ik heb dit boek moeilijk kunnen wegleggen en vond het heel jammer toen hij uit was. Nu is het nog even wachten tot deel 2, maar ook die ga ik zeker lezen! Weer een aanrader erbij!


Titel: Duizend Stukjes van Jou
Auteur: Claudia Gray
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: januari 2016
Pagina’s: 336
ISBN: 978 94 027 0500 3


 

Geen reactie's

Geef een reactie