Cassandra Clare – Stad van Vuur

Clare, Cassandra - Stad van VuurClary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary’s enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen…

En alweer het tweede deel van de Kronieken van de Onderwereld! En ook dit verhaal zit weer vol met onverwachte wendingen, spannende situaties en plottwists die je niet ziet aankomen! Toch heb ik ook wat minpunten gevonden…

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet had verwacht had dit verhaal al zo snel weer spannend zou worden. Al vrij snel (oke, toegegeven, héél snel) gebeurde er best wel iets groots die weer voor verdere problemen voor Clary, Jace en Simon zorgde. Dat zorgde er wel voor dat ik soms niet begreep waar het over ging, omdat juist alles ineens zo snel leek te gaan en zo snel weer begon.
Toch snap ik wel dat er snel iets moest gebeuren om de lezers vast te houden. Dat heeft het zeker gedaan!
Het jammere aan dit verhaal, is dat het in mijn ogen echt een tussen verhaal was. Het was spannend en het had zeker een aantal plottwisten, maar het voelde echt als een verhaal tussen het begin en het einde. Natuurlijk is dat niet helemaal raar, aangezien dit deel 2 in een serie is! Maar dat maakte het verhaal niet helemaal af, net niet perfect zeg maar.

Toch is het een verhaal dat me zeker is bevallen. Het leest lekker snel en vlot weg. Ondanks de lange hoofdstukken (op mijn Ipad kan ik zien hoeveel bladzijdes ik nog moest tot het nieuwe hoofdstuk en vaak waren dit er meer dan 30) lees je er makkelijk doorheen en zijn er genoeg alinea’s waardoor je kan stoppen met lezen en later je stukje terug kan vinden zodra je weer verder gaat lezen.
Ook het gebruik van woorden was (net zoals in deel 1) fijn zonder al te veel moeilijke woorden. De namen zijn niet moeilijk en als er een moeilijk woord wordt gebruikt (de wapens hebben in deze serie vaak een naam en deze namen zijn niet altijd makkelijk), is het niet moeilijk te lezen of ellendig lang. Daar ben ik blij om!

Of ik dit boek aan te raden vind? Ik denk het wel.
Het boek op zich is niet zo spannend dat het als een stand-alone goed te doen is, hij moet wel echt gelezen worden in groepsverband, dus met de andere delen. Ik heb namelijk het idee dat deel 1 echt een boek is om je in de serie te trekken en dat dit deel vooral bedoeld is om je door te laten lezen tot het einde. Want ik verwacht dat het einde van dit boek echt een mega knaller gaat worden!

Dus ik ga snel door naar deel 3! Nu ben ik namelijk helemaal nieuwsgierig geworden!


Titel: Stad van Vuur
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: The House of Books
Verschenen: mei 2011
Pagina’s: 448
ISBN: 978 90 443 4097 6


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *