Cassandra Clare – Stad van Beenderen

Clare, Cassandra - Stad van BeenderenDe vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?


Eindelijk heb ik me ook gewaard aan deze serie van Cassandra Clare. Velen van jullie zullen alle boeken uit de serie al hebben gelezen, maar ik ben blij dat ik nu ook ben begonnen in ‘De Kronieken van de Onderwereld’.

Ik ben ooit eerder begonnen aan dit boek maar toen ben ik nooit door het eerste hoofdstuk gekomen. Wat daar de reden voor was, weet ik eerlijk gezegd niet meer. Maar nu ben ik opnieuw begonnen en heb ik hem wel uitgelezen. Nog vrij snel ook! Ik heb er maar 3 dagen over gedaan!

De verhaallijn was heel interessant. Voor Clary was het allemaal net zo nieuw als voor ons. Toch moet ik eerlijk toegeven dat Clary alles wel beter slikte dan ik zelf zou doen. Soms dacht ik echt: ‘Neem je dit zo aan?’ Dit zorgde ervoor dat ik sommige dingen niet geloofde die werden gezegd in het verhaal en dat was jammer want daardoor werden sommige dingen wat doorzichtig en voorspelbaar.

Voor de rest was het een heerlijk verhaal waar je zo doorheen schiet! Ik heb genoten van de dingen die gebeurde. Zo waren er af en toe onverwachte momenten die ongezien kwamen en die heel spannend waren, al waren er ook momenten die ik dan wel zag aankomen. Maakt het niet minder leuk hoor!
De schrijfstijl is luchtig zonder veel moeilijke woorden. De zinnen zijn niet te kort en niet te lang. En je kon jezelf inleven in de personages. Kortom, een heerlijk verhaal waar je snel doorheen leest!

En het einde was… Hoe zeg je dat… Gaaf! Nooit had ik dit verwacht en ik schoot er dan ook echt doorheen! Het was zeker heel spannend!
Natuurlijk merk je wel dat er opgebouwd wordt naar het eindstuk en kan je wel een beetje voorstellen wat er kan gebeuren. Maar de dingen die ik had verwacht gebeurde wel, maar in veel grotere maten dan ik had gedacht! En de grootste schok kreeg ik toen ik erachter kwam dat… Tsja, je denkt toch niet dat ik je dat ga vertellen hea?

In ieder geval, al benieuwd geworden? Heel goed! Want dit verhaal is echt het lezen waard! Ik ga snel deel 2 pakken!


Titel: Stad van Beenderen
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: The House of Books
Verschenen: oktober 2010
Pagina’s: 480
ISBN: 978 90 443 2851 6


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *