Instagram

kayleygh.nl

 32    101


 • Whaaaaa, spannend! Hebben jullie al een idee?  #haken   #patroon   #haakpatroon   #sneakpeak   #crochet   #crochetpattern   #pattern   #disney   #countdown   #kayleygh 
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Zelf had deze Disney prinses nooit verwacht iets anders te doen dan... Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen
 • Geen prinses zonder haar extra toevoeging, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken   #diy 
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Assepoester jurk! Haak nu jouw Assepoester jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
 • Geen prinses die prinses wordt zonder hulpmiddelen, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken 
 • Een nieuw patroon in de webshop! Nooit meer slapeloze nachten door teveel licht in de kamer. Met dit slaapmasker ga
 • Wat doet deze Disney prinses het liefst? Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen genieten van een nieuw patroon!
 • Spannend! Elke dag een stapje dichterbij! Vrijdag komt deze beauty online!  #haken   #crochet   #pattern   #patroon   #haakpatroon   #crochetpattern   #countdown   #aftellen   #disney 
 • Belle is home Find the crochetpattern on kayleygh.nl! Available in Dutch and English! ... Belle is thuis Vind het haakpatroon
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Belle jurk! Haak nu jouw Belle jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
 • Nog 1 dag... Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Wat een spanning! Morgen komt het patroon van deze disney jurk
 • Yas! Een nieuw patroon, eentje die al heel lang in de planning staat! Nog 4 dagen...  #crochet   #haken   #pattern   #crochetpattern 
 • NIEUW! Rapunzel jurk haakpatroon! Met pruik en Pascal uiteraard! Eindelijk is dit pareltje te verkrijgen voor jou! Ideaal voor jouw
 • Eindelijk , de 3e disney jurk is te verkrijgen als haakpatroon in onze webshop! ✨️Check onze bio en haak erop

Buddy Tegenbosch – Livestream

tegenbosch-buddy-livestreamHey. Ik ben Rick en ik heb echt de meest bizarre dag achter de rug.
In New York. Met Kris.
Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer verdwenen. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished.
Ik ging haar zoeken.
Het werd een absurde zoektocht, een rollercoaster-ride van twintig uur door Manhattan, met een basejump, een drag queen, een camera, een ontvoering, een explosie, een kopstoot, een goksite, nog meer camera’s, en vooral… met Kris.
Want het was Kris die me meesleurde in haar vrije val en ik heb het gevoel dat we de grond nog steeds niet geraakt hebben. En dat is great (en spectacular en insane en niet echt slim, maar… lees mijn verhaal, dan snap je wat ik bedoel). 

Zoals jullie misschien hebben meegekregen, ben ik naar de boekpresentatie geweest van Buddy’s nieuwe boek: Livestream!
Maar voordat de boekpresentatie was, had ik het boek al gelezen! En daar was ik blij om, want het is een mega spannend boek met een plottwist die niemand ziet aankomen!

De eerste gedachte die ik had bij het boek was dat hij wel dun was. Nu heb ik me laten vertellen dat dit express is gedaan. Een kort verhaal met niet teveel pagina’s waardoor ook jongere mensen dit boek sneller oppakken en zich laten onderdompelen in de spannende verhalen van Buddy en andere Young Adult schrijvers.
Ook voor het hoofdpersonage heeft Buddy expres gekozen voor een jongen (Rick) die het avontuur beleefd. Zo hoopt hij meer jongens te motiveren om te lezen. Hoe tof!

Het verhaal zelf is trouwens echt heel goed! In het begin vond ik het een beetje moeilijk inkomen. Het enige wat je weet is dat Rick naar Amerika, naar New York gaat, maar meer dan dat weet je niet. Ik had zelfs geen idee wat de titel van het boek te maken had met het verhaal zelf. Maar geloof me, als je doorleest wordt je beloont! En ja, de titel is zeker gepast, echt!
Maar op een gegeven moment, net op het moment waarbij je het idee hebt dat het niet echt opschiet, heeft Buddy een enorme plottwist voor je bedacht. Daarvoor kon ik het boek al nauwelijks wegleggen, maar daarna al helemaal niet meer! Meer ga ik niet verklappen, dan geef ik teveel weg!

Ik zei net al dat het boek is geschreven om vooral jongere jongens te motiveren om (weer) te gaan lezen. Toch is dit ook zeker een boek die je al meisje/vrouw kan lezen. Laat me je een aantal redenen geven:

 • Het is een actueel onderwerp. De kans dat dit verhaal waarheid is, is best klein. Maar dat maakt het verhaal niet minder tof! Er zit namelijk geen fantasie, magie of andere ‘onnatuurlijke’ dingen of aspecten in, maar wel technologische ontwikkelingen die wij allemaal kennen. Bijvoorbeeld de titel: Livestream. Ja, dat had je ene paar jaar geleden nog niet en speelt momenteel heel erg onder de doelgroep. Zo zij ner nog een paar dingen, maar die ga ik niet benoemen want dan geef ik teveel weg. Heb ik je al nieuwsgierig genoeg gemaakt?
 • Doordat het hoofdpersonage een jongen is, is het echt niet zo dat het een verhaal voor alleen jongens is! Er zit ook een meisje in (Kris) en ze heeft een grote rol in het verhaal! En wij meiden houden ook wel van een stoer verhaal! En Kris is stoer, echt!
 • Het is een lekkere standalone. Geen serie of boek van 500 pagina’s. Gewoon lekker leesbaar en fijn om mee te nemen (denk aan het gewicht dat je nu mist en dus niet hoeft te tillen)! Fijn toch?

Nou, meer reden heb je niet nodig toch?

Ik heb enorm genoten van het boek! Ik vind het heel tof dat een auteur van Nederlandse bodem dit heeft geschreven. Zo’n verhaal, zo’n plot. Ja, dit is hoe schrijven in mijn idee hoort! En daarom een dikke 8,5 voor dit boek!


Titel: Livestream
Auteur: Buddy Tegenbosch
Uitgeverij: Best of YA
Verschenen: september 2017
Pagina’s: 192
ISBN: 978 90 
003 5697 3
Cijfer: 8,5


 

2 Reactie's
 • Vivian
  Geplaatst op 12:37h, 17 november Beantwoorden

  Ik weet nog niet zeker of ik ‘m wil lezen: vond Oog om oog wel verrassend goed en dit verhaal klinkt ook wel tof!

  • Kayleygh
   Geplaatst op 13:07h, 17 november Beantwoorden

   Deze is ook heel goed! Je hebt hem zo uit gelezen! Zeker de moeite waard!

Geef een reactie