Boek van de Maand – Juni

Mafi, Tahereh - Vrees MeHet is eindelijk juni! Dat betekend dat de zomer en de vakantie steeds dichterbij komt! En dat betekend natuurlijk ook weer een nieuw boek in de spotlight voor de hele maand lang!
Deze keer heb ik gekozen voor een gouden oude, een boek dat al even uit is maar wat zeker het lezen waard is! Ik heb het over Vrees me van Tahereh Mafi!

Ik las dit boek bijna een jaar geleden omdat mensen dit boek heel erg aanraden. Dus ik kon mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en heb me gewaagd aan het verhaal van Juliette.
Vrijwel direct was mijn aandacht getrokken door dit verhaal. De personages die in dit boek voorkwamen waren heel apart en verschillend van elkaar. En juist door dat te combineren, gebeurde er prachtige dingen!

Uiteindelijk is het niet het verhaal wat me trok en waardoor ik bleef lezen, maar de manier waarop het is geschreven. In het begin van dit boek is de schrijfstijl zo anders dan aan het einde van dit boek. Er staan in het begin alleen korte zinnen met korte woorden waarvan sommige zijn doorgestreept. Alsof de gedachte van Juliette echt meteen naar papier zijn vertaald. En pas later, wanneer Juliette onder de mensen komt en zich verder ontwikkeld, ontwikkelen haar gedachte mee. We lezen dus niet alleen dat Juliette veranderd in haar doen en laten, maar we lezen de gehele ontwikkeling van Juliette op een manier die mij enorm aanspreekt, via haar gedachten.
Dat is wat ik het mooiste vond aan dit boek. En dat er dan nog van alles spannends gebeurd, dat is natuurlijk mooi meegenomen!

In ieder geval, dit boek is het lezen waard. En tsja, als je dan toch deel 1 hebt gelezen, kan je net zo goed de andere delen ook lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *