Boek van de Maand – Januari

Garcia, Kami & Stohl, Margaret - Beautiful CreaturesWoohoo, nieuwe maand, nieuwe kansen. En nu zelfs een heel nieuw jaar! Hoe was jullie jaarwisseling? Hebben jullie alle lichaamsdelen nog? Ik hoop in ieder geval wel je handen, want ik ga jullie weer een nieuwe boek van de maand laten zien! Eentje die deze maand uit gaat komen! En om dit boek te lezen, heb je natuurlijk wel beide handen nodig!
Deze maand heb ik gekozen voor Beautiful Creatures van Kami Garcia & Margaret Stohl. Dit boek is namelijk best duister en er gebeuren dingen in die niet verklaard kunnen worden zonder magie. Laat me jullie de redenen vertellen waarom juist dit boek bij de maand januari past!

Als eerste: Het feit dat het weer veranderd aan de hand van de gevoelens van Lena. Misschien verklap ik nu een stukje van het boek, maar dat is juist het stukje waarom dit boek voor mijn gevoel zo goed in deze maand past. Afgelopen december was het namelijk totaal geen winterweer, maar ze verwachten dat het weer deze maand ineens gaat omslaan naar sneeuw. Alsof het weer net zo snel veranderd ineens als het weer doet in dit boek. Alsof de gevoelens van Lena ineens ook gelden in de werkelijke wereld en dus het weer zo om kan slaan als Lena haar gevoelens veranderen. Best een enge gedachte toch? Maar wel passend bij deze maand!

En dan het feit dat de dagen steeds lichter worden. Naarmate het boek verder gaat, snap je er steeds meer van en merk je dat iedereen langzamerhand vrolijker wordt in plaats van duisterder. En laat dat nou mooi overeenkomen! Hahaha.
In het boek is Lena eerst heel bedroeft, heel verdrietig, maar door Ethan veranderd dat. Dit kan ik jullie toch wel vertellen? Ik bedoel, dit is een soort van een standaard iets in een verhaal, dus ik denk dat dit niet helemaal onverwacht kwam. Lena en Ethan worden steeds gelukkiger, je gaat steeds meer snappen wat er allemaal gebeurd. In de werkelijkheid is dit ook zo. De dagen worden weer langer en iedereen begint langzaam uit zijn winterdipje te komen! Alsof het allemaal zo had moeten zijn!

En natuurlijk is dit boek gewoon geweldig! Het is een spetterend verhaal met gebeurtenissen die je gewoon niet ziet aankomen! Zeker een aanrader en de moeite waard!

Veel leesplezier!

Kus,
Kayleygh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *