Boek van de Maand – Februari

nijkamp-marieke-54-minutenIk hoor het je denken: Hèhè, dat werd tijd!
En daar heb je helemaal gelijk in. door alle drukte en chaos ben ik dit onderdeel vergeten! Maar een mooi moment om weer te beginnen met een boek kiezen welke in de spotlight wordt gezet! Deze maand staat ’54 minuten’ van Marieke Nijkamp in de spotlight! En dat om de volgende redenen:

Als eerste is het een enorm goed boek! Niks fantasie, niks zwevend gedoe. Een echte school met een verhaal welke helaas echt kan gebeuren. Een oud scholier met een pistool, helaas is het een verhaal welke je regelmatig hoort op het nieuws.
Maar wat wel uniek is aan dit verhaal, is dat Marieke ervoor heeft gezorgd dat je verschillende perspectieven mee krijgt van zo’n verschrikkelijke situatie. In dit boek lees je namelijk vanuit verschillende oogpunten. Wil je meer informatie over mijn mening over het boek, bekijk dat zeker even de recensie van dit boek: 54 minuten.

Een ander punt waarom dit boek in de spotlight hoort, is omdat enorm veel gevoelens oproept! Ik geef meteen toe dat ik heb moeten huilen. Vooral het einde raakte me zo enorm, dat ik ervoor heb moeten kiezen om het boek thuis uit te lezen in plaats van in de trein omdat ik er zo door geraakt werd. En ik heb gepraat over deze gevoelens, samen met de meiden die dit boek ook al hadden gelezen. Sterker nog, in maart weiden we er een Bookclub aan om deze gevoelens met elkaar te delen.

Weet je wat het is met dit boek? Het is gewoon een boek waarvan ik vind dat iedereen hem een keer gelezen moet hebben. Ik bedoel, het is een verschrikkelijke gebeurtenis, maar wel leerzaam. Er zit ook spanning in maar laat je wel nadenken. Dat is de grootste reden waarom dit boek in de spotlight staat deze week. Omdat iedereen het gewoon een keer gelezen moet hebben.

Dus, wie heeft hem al gelezen? En wat vond je ervan?

Kus,
Kayleygh

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *