Boek van de Maand – Augustus

Een nieuwe maand betekend weer een nieuw boek in de spotlight!Gier, Kerstin - Robijnrood En deze keer
heb ik weer een boek gekozen voor jullie waarvan ik vind dat iedereen hem een keertje gelezen moet hebben!

Dit keer heb ik Robijnrood van Kerstin Gier voor jullie uitgekozen! Een boek dat oorspronkelijk uit het Duits komt en heerlijk weg leest! In de recensie (als je op de titel van het boek klikt, kom je bij de recensie) is te lezen wat ik er van vond, en hier sta ik nog steeds achter!

Nog iets geweldigs: Er is ook een film van Robijnrood! Hij is alleen te krijgen in Duitsland, maar zeker de moeite waard! Helaas niet te zien met Nederlandse ondertiteling, maar wel met Engelse ondertiteling. Google maar eens op ‘Rubinrot’ (de titel in het Duits)
En als je dan toch Robijnrood kijkt, kijk dan ook meteen Saffierblauw! Dit wordt alleen wel wat lastiger, want hier is alleen Duits voor. Dus de Duitste ondertiteling aan en goed concentreren. Gelukkig lijkt het Duits redelijk op het Nederlands en misschien is niet alles te volgen, maar de grote lijnen zal je zeker begrijpen!

Een goede vriendin van mij woont momenteel een tijdje in Berlijn in Duitsland. Zij heeft dus deze twee films voor mij gekocht en opgestuurd naar Nederland. Dus gisterenavond ben ik samen met mijn boekenmaatje voor de TV gaan zitten en hebben we beide films gezien!
De eerste film hadden we al een paar keer gezien, en met de Engelse ondertiteling ging het best lekker! De tweede film hebben we ook gezien, en nadat we ons goed hadden geconcentreerd, moet ik eerlijk bekennen dat we hem goed konden volgen. Alleen is het jammere dat Saffierblauw de film, ook weer eindigt met een cliffhanger 🙁. Wij dus meteen opgezocht wanneer Smaragdgroen in de bioscoop verschijnt, en dat is pas volgend jaar! Dus volgend jaar rond 27 juli denk ik dat wij een weekendje naar Duitsland gaan om naar de bioscoop te gaan!

En wat we tot die tijd gaan doen? SERIE HERLEZEN!
Veel leesplezier!

Kus,
Kayleygh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *