Instagram

  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...

Angie Thomas – The Hate U Give

thomas-angie-the-hate-u-giveStarr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Oke, ik heb dit boek een tijdje geleden al gelezen, maar het duurde even voor de recensie online kwam. Dit komt omdat ik echt een heel heftig verhaal vond. Gewoon zo heftig dat ik moeite heb met de juiste woorden zoeken, met de juiste zinnen maken en de juiste dingen te schrijven om het verhaal tot zijn recht te laten komen. In mijn ogen is dit een boek welke iedereen gelezen moet hebben. Iedereen moet begrijpen dat dit gewoon speelt. En dat moet besproken worden #blacklivesmatter

Ja, ik vind het nog steeds moeilijk. Het hele boek is namelijk enorm realistisch geschreven. Daarmee bedoel ik dat het zomaar echt gebeurd kan zijn. Dat is best een gek idee als je normaal veel fantasy leest. Zeker als het dan zo’n heftig onderwerp is waar we elke dag van alles over meekrijgen, ja, dat deed iets met me. Nog steeds eigenlijk wel.

Je hebt eigenlijk vanaf het begin een klik met Starr. Ze is een dame met een mening, maar is wel bereid naar die van andere te luisteren. Ze is heel zeker, maar toch ook onzeker. Eigenlijk is ze zoals ieder van ons is. En ze is zwart. Ik vond het heel sterk terugkomen in de zinnen die werden gezegd. Ze waren niet ‘netjes verpakt’ zoals meestal in een boek gedaan wordt. Het werd er gewoon geschreven zoals het gezegd zou worden. Woorden als ‘swa’, ‘gast’ en ‘meisje’ kwamen er gewoon in voor. I like that!
Ook het hele verhaal was enorm goed in elkaar gezet. Je merkt dat Starr heel zeker is van alles, tot Khalil overlijd. Je merkt dat ze daardoor instort. Niet eens door de moord, maar meer door alles wat daarna op haar pad valt. Ik kan het niet goed uitleggen. Je moet het gewoon lezen!

Er zijn geruchten dat het verhaal verfilmt wordt en dat lijkt me heel gaaf! Dat gaat sowieso een film worden waar iedereen heen moet. Niet omdat het zo ‘spannend’ of ‘gaaf’ is, maar omdat het je ogen open doet. Het laat je zien hoe de wereld werkt op andere plekken. Het laat zien dat niet iedereen het zo makkelijk heeft. Dus ja, de film gaat goed worden. Sowieso.

Mijn mening: Ik vind het een enorm goed boek. Ik ben van mening dat iedereen dit boek gelezen moet hebben om erachter te komen hoe er met sommige mensen wordt om gegaan. Heel heftig en realistisch. Wauw!


 

Titel: The Hate U Give
Auteur: Angie Thomas
Uitgeverij: Moon
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 368
ISBN: 978 90 488 3717 5


 

Geen reactie's

Geef een reactie