Instagram

  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar

Amanda Stevens – De Crypte

Stevens, Amanda - De CrypteEen jonge vrouw is op gruwelijke wijze vermoord en achtergelaten in een graf dat niet het hare is.

Voor rechercheur John Devlin, die op de zaak wordt gezet, roept vooral de plek waarop ze is aangetroffen vragen op. Een historisch kerkhof in Charleston, dat al tientallen jaren niet meer wordt gebruikt. Waarom heeft de moordenaar haar juist daar begraven? En waarom in het graf van een veertienjarig meisje dat lang geleden aan roodvonk overleed?

Hij besluit de hulp in te roepen van Amelia Gray. Zij restaureert historische begraafplaatsen en kent de situatie op het kerkhof goed. Daarnaast is zij de enige die iets kan zeggen over de symbolische betekenis van de inscripties op het graf – teksten waarvan Devlin hoopt dat ze hem naar de dader zullen leiden.

Amelia, die van kinds af aan vertrouwd is met de geesten die onder de mensen dwalen en jong geleerd heeft ze op een afstand te houden, beseft al snel dat ze zich nu op gevaarlijk terrein begeeft. Want met de teksten leidt de moordenaar haar niet alleen naar de andere slachtoffers die hij heeft gemaakt, hij lokt haar ook in een val. Omdat zij – door haar gave – zijn uiteindelijke doelwit is…


Ik heb dit boek al een tijdje liggen maar elke keer was een ander boek in mijn ogen interessanter dan deze. Tot ik op een avond op de bank zat en dacht: Wat ga ik nu doen. Mijn oog viel weer op het boek en dus ben ik er eindelijk in begonnen.

De achterkant van het boek vertelde me niks spannends. Het sprak me niet heel erg aan, ik begreep hem denk ik nog niet. Toch ben ik begonnen… En daar ben ik blij om!
Men, wat is dit een goed en spannend boek! Het verhaal spreekt me aan. Het is niet dat je ineens met je neus in een verhaal valt, maar hij begint spannend, houd je vast van hoofdstuk tot hoofdstuk. Het laat je het verhaal zien van iemand die heel erg op zichzelf is en langzaam uitbloeit tot iemand die verlieft op, en dat allemaal door nieuwsgierigheid en haar gave om geesten te zien.

Het verhaal begint met Amelia. Een vrouw die sinds jonge leeftijd al geesten kan zien en als werk begraafplaatsen restaureert. Ze leert van haar vader een aantal regels waar ze zich aan moet houden. Zo mag ze de geesten niet aankijken omdat je moet ontkennen dat geesten bestaan. Zo mag ze niet in contact komen met mensen die achtervolgt worden door geesten of er veel mee te maken hebben. Maar bovenal mag ze nooit, en dan ook nooit, het lot tarten.
En dat laatste gebeurd als Amelia betrokken raakt bij een moord als het lichaam wordt gevonden op de begraafplaats waar ze dan mee bezig is. Ze ontmoet hier de rechercheur John Devlin, een man die achtervolgt wordt door de twee geesten van zijn overleden vrouw en zijn dochtertje.
Langzaam valt Amelia voor hem, ook al mag dit niet. Als dan ook nog blijkt dat de moordenaar het op Amelia heeft voorzien, is de spanning om te snijden.

Ik vond het een enorm goed boek! Het verhaal houd je vast tot de laatste zin in het boek. Hij leest lekker vlot weg, is niet moeilijk in taalgebruik en is een echte aanrader!
Zeker de moeite waard als je van veel spanning houd met toch een vleugje romantiek!


Titel: De Crypte
Auteur: Amanda Stevens
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: Februari 2015
Pagina’s: 320
ISBN: 978 90 347 5454 7


 

Geen reactie's

Geef een reactie