Instagram

  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige

Aimée Carter – Marionet

carter-aimee-marionetEen schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten – ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy.
Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel.
Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?


Deel 1 uit een geweldige serie die ik aanraad bij iedereen die houdt van een beetje spanning! Ik heb namelijk enorm genoten van dit boek uit een nieuwe serie. Laat me je uitleggen waarom!

Om te beginnen, kom je terecht in een compleet nieuwe wereld! Ik moet je eerlijk bekennen dat het even duurde voordat ik doorhad hoe deze nieuwe wereld in elkaar steekt. Het is zo dat iedereen maar 1 kind mag hebben en elk volgende kind, wordt naar een soort weeshuis gestuurd en wordt een ‘Extra’. Allemaal erg lastig, maar het wordt goed en helder uitgelegd!
Ahfijn, Kitty (hoofdpersonage) is zo’n Extra, maar je snapt natuurlijk wel dat haar leven niet gaat lopen zoals het hoort.Want Kitty moet iemand gaan vervangen in de belangrijkste familie in het land, de familie Hart. Ik denk dat ik nu wel genoeg heb verteld over het verhaal, genoeg zonder spoilers te geven in ieder geval!

Ik begon aan dit boek met een leeg hoofd. Geen vooroordelen en geen verwachtingen. Ik was niet zo’n hele grote fan van haar vorige serie (de Godinnenserie), maar omdat dit een compleet ander verhaal is, ben ik er zo blanco mogelijk mee begonnen. En daar ben ik blij om, want het was heerlijk om dit boek te lezen!
Er zit in het begin niet veel spanning in, maar al snel wordt het wel spannend hoor! Vooral als Kitty mee moet naar haar nieuwe familie, dan begint het verhaal pas echt. Het was ook vooral in het begin dat ik het boek neer kon leggen om bijvoorbeeld, weet ik veel, te slapen. Maar hoe verder ik kwam, hoe moeilijker het werd!

En toen was het boek uit… Een boek vol spanning, een vleugje romantiek en vooral veel genot. Want ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. De schrijfstijl is heerlijk waardoor je vlot doorleest en maar blijft lezen. De hoofdstukken zijn leuk opgemaakt door elk hoofdstuk te beginnen met het geval in de Latijnse cijfers en met een woord die centraal staat in dat hoofdstuk. Het ene hoofdstuk lang en het andere wat korter. Hier stoorde ik mij overigens niet aan omdat de langere hoofdstukken vaak ook spannender waren!

Dus, een aanrader? Zeker! En helemaal een aanrader als je houdt van een compleet andere wereld, een beetje denkwerk en spanning!


Titel: Marionet
Auteur: Aimée Carter
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: augustus 2015
Pagina’s: 318
ISBN: 978 94 027 0160 9


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie