Aimée Carter – Het Godinnenoffer

Carter, Aimée - Het GodinnenofferKate is eindelijk koningin van de onderwereld, naast Henry, op wie ze nog steeds stapelverliefd is. Maar lang duurt haar geluk niet. Na het verraad van Ava wordt ze door de jaloerse godin Calliope ontvoerd en negen maanden gevangen gehouden. Calliope heeft het op haar ongeboren kind voorzien – en Kate staat machteloos… Dan bemoeit Kronos zelf zich ermee en plaatst haar voor een verschrikkelijk dilemma. Als Kate zijn geliefde wordt, mag ze haar zoontje houden, maar zal hij evengoed de hele raad, inclusief Henry, ombrengen. Weigert ze, dan zal Kronos álles vernietigen: mensen én goden. Met het lot van de hele wereld in haar hand moet Kate een manier zien te vinden om Kronos te weerstaan. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs zal moeten betalen… Leven of liefde Henry of hun kind Kate moet kiezen…


Het derde en laatste deel in de Godinnenserie van Aimée Carter. En weer een boek vol liefde, vol spanning, vol emoties. Een hele goede afsluiter van deze trilogie!

Het vorige boek eindigde echt heel spannend. Kate wordt ontvoert door Calliope en Ava heeft Calliope daarbij geholpen. Alleen is er nog een extra probleem wat Calliope heeft veroorzaakt. Ze heeft ervoor gezorgd dat Kate zwanger is geworden en heeft het voorzien op haar ongeboren kind.
Dit boek begin dan ook bij de bijna-geboorte van het kindje. Kate heeft dan 9 maanden gevangen gezeten. In de tussentijd heeft Henry al die tijd op haar gewacht, maar pas tegen de geboorte aan, heeft Ava hem verteld dat Kate ontvoerd is en dat hij vader wordt. Meteen gaat Henry Kate redden, maar helaas lukt het hun niet om hun kindje mee te nemen.

Je leest in dit verhaal hoe Kate haar gave 9 maanden lang heeft geoefend, en nu dus visioenen kan oproepen wanneer ze wil. In haar visioenen kan ze bij haar kindje zijn, dus is ze daar best vaak. Af en toe vond ik het iets te vaak voor mijn idee. Alsof ze zich probeerde te verstoppen voor alles wat er speelde. En in plaats van een manier bedenken om haar kindje te redden, was ze in haar visioenen.
Ook de zoektocht naar een van de andere titanen die Kate doet, vond ik heel erg kort. Ze hadden haar zo gevonden en in mijn idee was dit zo voorbij. Echt iets van een toegevoegde waarde had de zoektocht niet naar mijn idee. Behalve dat ze Henry beter maakte. Al was dat ook ineens en heel plotseling.

Maar ondanks dat er een paar momenten waar ik heb gefronst omdat ik niet begreep waarom ze dat deden, of waarom die keuzes werden gemaakt, heb ik toch genoten. Want toch bleef ik lezen en heb ik dit boek ook in één zucht uitgelezen. De spanning tussen Henry en Kate is geweldig en zorgde ervoor dat ik bleef lezen. En al snapte ik sommige stukjes niet, toch viel alles op zijn plek en deed ik het boek met een glimlach en een goed gevoel dicht.

Dus al om al, weer een geweldig boek en een prachtige afsluiting van deze reeks van Aimée Carter!


Titel: Het Godinnenoffer
Auteur: Aimée Carter
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: augustus 2014
Pagina’s: 320
ISBN: 978 90 347 8762 0


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *