Instagram

kayleygh.nl

 32    101


30 maart 2015 – 20 jaar ervaring

20 jaar… Het is alweer een paar dagen geleden, maar afgelopen zaterdag werd ik dus 20 🙂. Woohoo!
Dit heb ik uitgebreid gevierd, want ja, het is en blijft een mijlpaal! Toch zitten er ook wat scherpe randjes aan. Zoals de titel al verteld van dit bericht, 20 jaar ervaring…

Vorige week kreeg ik op mijn werk de opdracht om fouten te checken in een manuscript. Binnenkort komt het boek ‘Over de Grens’ uit van Katie McGarry, een boek dat wordt uitgegeven door HarperCollins Young Adult. Nu is het zo dat ik zo nieuwsgierig was naar het verhaal, dat ik dus het manuscript heb gelezen. Wat ik ervan vond, en waar het over gaat, is terug te lezen in de recensie die ik van dit boek heb geschreven. Maar mijn god, het is een heftig verhaal!

Wat er vooral zo heftig aan is, is dat ik groot en deels diezelfde dingen heb meegemaakt. Dan heb ik het niet over het verhaal zelf, over de gebeurtenissen die de twee hoofdpersonages beleven. Meer heb ik het over de gevoelens die de hoofdpersonages hebben. De gedeelde angsten en de onderdrukking die je jezelf oplegt. Het gevoel dat je iedereen tevreden moet houden en jezelf helemaal weg cijfert om alles goed te doen voor anderen. Heel heftig om terug te lezen, om terug te denken aan de tijd waarin ik hier zelf allemaal doorheen ging.

Gisteren heb ik dus dit manuscript uitgelezen, en ik moet je eerlijk zeggen, ik heb even een traantje weg moeten pieken. Ik was gewoon eventjes van slag van de gelijkenissen tussen de hoofdpersonages en mijzelf. Een eye-opener, zoals dat wel eens gezegd word.
En alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam ik op de reis naar huis nog een quote van iemand tegen op facebook.

telling someone with a depression to pull themselves together is about as useful as telling someone with cancer to stop having cancer – Ricky Gervais

Tsjaa, heftig, niet?

20 jaar ervaring… 20 jaar met negatieve dingen, maar vooral postitieve dingen. Ik denk dat het goed is dat we af en toe stil staan bij deze negatieve dingen. Om ze over te denken en om de lessen uit deze negatieve ervaringen  te halen. Maar laten we ons vooral richten op de positieve dingen. Daar worden we blij van!
20 jaar ervaring… Ik hoop dat er nog aardig wat jaartjes ervaring bij zullen komen…

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie