30 april 2015 – Sombere bui

Je kent het wel, van die sombere dagen waarop alles tegenzit, waarop alles mis gaat en waar geen einde aan lijkt te komen.
De hele dag hoofdpijn, nergens concentratie voor hebben, niks lukt…
Verschrikkelijk, zo’n dag. Zeker als ze een week duren.

Maar als ik zo’n dag heb, of zo’n week, bekijk ik het graag positief. Na deze dag kan het alleen maar beter gaan. De regen die al is gevallen, kan niet nog een keertje vallen (Oké, nu moet ik toegeven dat het kan verdampen om nog een keer te vallen, maar ik richt me op de positieve dingen, dus deze kans vergeet ik even :))
En als het vandaag regent, heb je morgen misschien weer zonneschijn waar je van kan genieten.

Maar ik weet dat het lastig kan zijn, om je overeind te houden met de kleine dingetjes. Het idee te hebben dat je er alleen voor staat. En het blijft moeilijk om te bedenken dat het allemaal wel weer beter wordt, om weer te gaan genieten van de kleine dingen. Maar het is echt zo, als je erin gelooft dat het beter wordt, wordt het ook beter. Als je erin gelooft dat de zon je blij maakt, maakt de zon je ook blij.

Maar tot die tijd schrijf ik het van me af, wacht ik op de zon en probeer ik mezelf overal naartoe te zeulen. Want als ik ga zitten op de bank, kan ik alleen maar somber denken. En dat heb ik niet nodig.
Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die me opvrolijkt, die me blij maakt. En ik heb een kleine rat die me gezelschap houd en die komt knuffelen. Zo zijn er nog talloze dingen die me op de been houden.

Dus ik ga weer knallen, ik ga weer werken aan mezelf. Mijn beste beentje voor, en me niet laten kennen. Ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Al duurt deze dip nog weken, na die weken komt zonneschijn, plezier en geluk!
Tot die tijd, houd ik mezelf overeind…

Dankjewel voor het lezen 🙂.

Kus,
Kayleygh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *