Instagram

  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...

28 juli 2015 – Weekendje Parijs

O lieve lezers, ik ben een weekendje naar Parijs geweest!Ik ben er al eens geweest met school, maar ik was bijna vergeten wat voor wonderen Parijs te bieden heeft! Heerlijk weer, prachtige plekken en een heleboel gezien!
Ik zal jullie per dag vertellen wat ik (samen met Jelle) heb beleeft!

Dag 1: Vrijdag 24 juli
Man-o-man, wat moesten we vroeg ons bed uit! We hadden namelijk de bus vanuit Rotterdam die vertrok om 7:00 s’ochtends, dus dat was om half 6 uit bed!
Maar we hebben de bus gehaald! En dus reden we om 7:15 weg uit Rotterdam om vervolgens nog een tussenstop te maken in Breda (waar er nog meer mensen in stapte en waar we onze buschauffeur voor de tour meekregen) en Antwerpen (ook hier stapte nog mensen in.)
We zijn ongeveer een uurtje na Lille (dus al over de grens België/Frankrijk) gestopt voor 45 minuten waar we lekker een broodje hebben gegeten en heerlijk hebben genoten van de zon en de tarwevelden voor ons (met onze rug naar de snelweg, want daar was niks aan natuurlijk!)
Maar ongeveer een half uur voor Parijs ging het even goed mis! De bus kreeg pech en dus stonden we stil op een oprit voor een vrachtwagen-rustplaats! Met rook uit IMG_20150724_221838de motor zijn we dus met z’n alle (ongeveer 90 mensen) in de berm gaan zitten en is onze buschauffeur aan het bellen gegaan! Na ongeveer 3 uur zijn we opgepikt door een andere bus en zijn we toch bij ons hotel gekomen. En nadat we de koffers hadden gedropt in het hotel, zijn we toch nog even de stad in gegaan!
Hier hebben we heerlijk over de Champ de Elysee gelopen en hebben we een kijkje genomen op de Arc de Triompfe! Maar daarna was het toch echt tijd om weer de bus in te gaan (er was inmiddels een nieuwe bus gearriveerd vanuit Nederland) en van onze buschauffeur kregen we nog een kleine rondrit door de stad voor we in onze bedjes doken in het hotel.

Dag 2: Zaterdag 25 juli
Dat was om half 8 de wekker! Maar man, wat hadden wij goed geslapen zeg! We waren dan ook heel erg moe van de dag daarvoor natuurlijk!
Maar om kwart voor 9 was het verzamelen in de bus en gingen we richting de Opera. Vanaf het Opera zijn Jelle en ik zo snel mogelijk naar het Louvre gelopen om daar heerlijk 2 á 3 uur rond te lopen en te genieten van alles wat we hebben gezien. Zo hebben we de Mona Lisa gezien (want ja, dat is toch iets wat je een keer gezien MOET hebben!), We hebben Venus de Milo gezien (wat trouwens echt een heel klein beeld is!), en we hebben schilderijen gezien van Vermeer, Rubens en van Rembrandt!
Na het Louvre zijn we naar de kermis gelopen in de tuin van het Louvre (die er overigens heel de zomer staat en echt heel erg leuk was!) en hebben we genoten van de rust in de tuin van het Louvre waar we heerlijk hebben gezeten aan de grote vijver.
Daarna zijn we weer naar de Opera gelopen en zijn we (op aanraden van de buschauffeur) het warenhuis La Fayette in gegaan. Daar hebben we op het dakterras genoten van een bakje koffie/thee met uitzicht op Parijs (en pianomuziek op de achtergrond, waar daar staat een piano waar iedereen op mag spelen. En er ging een meisje het nummer ‘My heart wil go on’ van de Titanic spelen. Moest ik toch even bijna van huilen! Zo perfect!)
Daarna nog een poging gedaan tot het beklimmen van de Arc de Triompfe (waar we zijn gekomen door de metro te pakken, welke een hele ervaring is in de spits!), maar het was te druk, dus hebben we gekozen voor een boottochtje over de Seine! En daar hebben we ook heeeeeeerlijk van genoten hoor!IMG_20150725_203004 (1)
Toen lekker gegeten in een Italiaans restaurantje in een straatje naast de Eiffeltoren, en vervolgens bij de Eiffeltoren gaan kijken! Het was te druk om erop
te gaan en de bus nog te halen, dus hebben we genoten van de gezelligheid op de grasvelden voor de Eiffeltoren. Man, wat was dat leuk!
Als verassing heeft de buschauffeur ons naar een perfect plekje gebracht waar we de Eiffeltoren goed konden zien toen hij om 22:00 begon te knipperen. Een adembenemend gezicht om te zien hoe de hemel valt en de Eiffeltoren de nacht in knippert!

Dag 3: Zondag 26 juli
De laatste dag in Parijs. Weer de wekker op 7:30. Gelukkig hadden we de avond daarvoor alles al ingepakt, dus het was een kwestie van opstaan, ontbijten, koffers pakken en de bus in!
Dus stonden we al redelijk op tijd bij Mont Parnasse, bij de hoogste wolkenkrabber van Parijs. Na hier heerlijk genoten te hebben van het prachtige uitzicht over heel Parijs, zijn we weer snel verder gegaan naar onze laatste bestemming in Parijs: Montmartre!
PICT_20150726_123902Daar begon het helaas te regenen, maar daar zaten wij niet mee! We zijn de trap op geklommen en hebben we een kaarsje in de kerk aangestoken en op ons gemak rondgekeken. Daarna hebben we genoten van de winkelstraatjes, de lekkernijen en alles wat er te doen was (ondanks de regen bleef het geweldig om er te zijn!)
Om 14:30 reden we weg uit Parijs (met de Tour de France die bezig was, alleen hebben we daar niks van gezien!) en zijn we begonnen aan onze reis naar huis. Gelukkig is de terugreis goed verlopen en hebben we geen problemen gehad!

Al om al heb ik het heerlijk naar mijn zin gehad. En Jelle en ik zijn er nu al uit: PICT_20150725_220444WIJ GAAN NOG EENS TERUG!

Kus,
Kayleygh

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie