Instagram
Geen feed

27 januari 2017 – Op bezoek bij HarperCollins!

Waarschijnlijk heb je er wel iets van meegekregen, het bezoekje dat ik heb gebracht aan HarperCollins met de bookclub. Met een groep meiden (allemaal lid van de bookclub) zijn we richting Amsterdam vertrokken om de ins en outs van het boekenvak te horen van de professionals. En natuurlijk een kijkje achter de schermen!
Vandaag deel ik foto’s en neem ik je virtueel mee op deze dag! 

_dsc1280Om te beginnen kwamen we aan in 2 groepen op Amsterdam Sloterdijk. De ene groep kwam uit Utrecht en de andere groep uit Rotterdam! Met z’n alle hebben we de wandeling gemaakt naar het kantoor van HarperCollins. Gelukkig werden we hier hartelijk ontvangen in een warm kantoor met heerlijke thee/koffie en wat lekkers! Dus we konden heerlijk opwarmen en even bijkomen van de eerste indrukken!

_dsc1282We begonnen met een voorstelrondje zodat wij Susan (redacteur YA), Davey (Online marketing) en Nanouk (stagiaire PR en marketing) leerde kennen, maar ook zodat hun ons leerde kennen. Vervolgens heeft Susan ons het hele proces verteld wat hoort bij het maken van het boek, van het hele prille begin tot het daadwerkelijk drukken van een boek. Het was mega interessant en iedereen luisterde aandachtig!

_dsc1286Vervolgens kregen we de voorjaarsbrochure te zien waarin alle boeken staan die HarperCollins gaat uitgeven de komende tijd. Dat was natuurlijk mega spannend en we kregen ook allerlei informatie over deze boeken. Maar naast dat wij informatie kregen over de uitgeverij, gaven wij ook informatie aan de uitgeverij zelf. Want nu had de uitgeverij tijd zat om vragen te stellen aan haar doelgroep en om zichzelf te kunnen verbeteren. Anderhalf uur lang hebben we gepraat over dat ene gemeenschappelijke ding dat we allemaal aanbidden: Boeken!

_dsc1301En toen was het tijd voor de enige echte rondleiding! Dus gingen we met z’s alle op weg naar de eerste kamer in het grote HarperCollins kantoor: de marketingkamer! Hier kregen we informatie over de werkzaamheden van elke werknemer in deze kamer en wie ze zijn. En zo gingen we van marketingkamer, naar de productiekamer, naar de directeur, naar de financiën, naar de redactiekamer terug!

_dsc1305En terwijl we overal informatie kregen en iedereen een beetje leerde kennen, kregen we allemaal een indruk van het proces van begin tot einde. We kregen een hoop informatie en iedereen stelde vragen. We hebben gekletst en genoten. Maar het mooiste was toch wel de goodiebag waarin verschillende boekgerelateerde items zaten met als topstuk: EEN BOEK! De ene helft had het nieuwe boek ‘Sneeuw als As’ en de andere helft kreeg het boek ’54 minuten’! En laat dat laatste boek nu net het boek zijn welke we bespreken in de bookclub van maart…

_dsc1320En natuurlijk als afsluiter hebben we een groepsfoto gemaakt in de redactiekamer met de 3 mensen van HarperCollins erbij, die hebben ons immers deze prachtige dag bezorgt!
Het was een enorm gezellige en interessante dag met een hoop informatie en unieke kijkjes achter de schermen. We zijn helemaal op de hoogte van de komende boeken en hoe het werk er bij HarperCollins aan toe gaat. Nogmaals wil ik HarperCollins enorm bedanken voor deze mogelijkheid en misschien tot snel!

Ik hoop dat je het een leuk verslagje vond. Ben je nu heel erg enthousiast geworden en wil je ook lid worden van de Bookclub om gezellig mee te kletsen en mee te gaan op uitjes, dan nodig ik je van harte uit om lid te worden van de groep (klik hier om naar de groep te gaan). Op deze manier blijf je op de hoogte van nieuwe bookclubs en de nieuwste uitjes!

Kus,
Kayleygh

Geen reactie's

Geef een reactie