Instagram

kayleygh.nl

 32    101


21 september 2015 – Boekfestijn Utrecht 2015

Afgelopen weekend was er boekfestijn in Utrecht. Eindelijk! Want ik was nog nooit eerder geweest en aangezien hij nu om de hoek lag, kon ik het niet laten om niet te gaan!
Maar mijn god, wat heb ik mijn ogen uitgekeken. Samen met mijn vriend Jelle, ben ik naar het boekfestijn in de Jaarbeurs van Utrecht geweest, en heb ik lekker rondgesnuffeld!

Vrijdagochtend had ik om half 12 met Jelle afgesproken op het station van Utrecht. Jelle had namelijk s’ochtends nog colleges op de Universiteit, en dus kon hij pas om half 12 in Utrecht zijn.
Elkaar eenmaal gevonden, zijn we richting de Jaarbeurs gelopen en kwam wij voor het eerst in contact met de enorme collectie die het Boekfestijn ons te bieden heeft! Snel hebben we onze tassen ingeleverd (die mochten niet mee naar binnen, iets wat ik totaal niet erg vind want ik stop mij tas altijd veel te vol waardoor hij enorm zwaar wordt), hebben we een ‘boekentrolley’ gepakt en zijn we begonnen.
Toen we de hoek omkwamen, bleef ik even stilstaan met mijn mond open. Ik had de verhalen natuurlijk wel gehoord en de foto’s van het opbouwen wel gezien, maar nooit had ik zoveel boeken bij elkaar verwacht! Nu weet ik dat Jelle (ondanks zijn dyslexie) boeken ook heel leuk en interessant kan vinden, dus met grote ogen en vol enthousiasme zijn we begonnen aan de rijen boeken afstruinen.

We hebben echt elke rij met boeken gehad. Helaas viel de Young Adults tafel nogal tegen (er was niet zo veel en vaak alleen deel 2 of 3 van een serie) maar dat mocht de pret niet drukken. Ik zal jullie laten zien wat ik allemaal heb gekocht!

In totaal hebben Jelle en ik (dit stapeltje is van ons samen) 8 boeken gekocht. Ik heb er maar 6 gefotografeerd voor jullie omdat de andere 2 boeken een cadeautje zijn (en diegene voor wie de cadeautjes zijn, kunnen dit wel eens lezen)!
Maar goed. Laten we bovenaan beginnen!
Me & Mr Jones – Dit is een boek die ik al een aantal keer voorbij had zien komen in verschillende boekenwinkels, maar nooit echt goed naar gekeken. Nu ik heb zag liggen, en de achterkant las, sprak het verhaal me wel aan en heb ik hem dus meegenomen!
Time Out – Dit boek is van mijn favoriete Nederlandse schrijfster Judith Visser. Dit deel is het derde deel uit de trilogie en het enige deel wat ik nog niet in mijn kast had staan! Natuurlijk heb ik hem al gelezen (recensie moet nog komen) maar ik MOEST hem gewoon in mijn boekenkast hebben staan!IMG_20150921_110426
Chaos – Het derde deel van de Beautiful Creatures! Ik heb de film gezien, het eerste deel in mijn kast staan, maar het derde deel kon ik voor dit spotprijsje gewoon niet laten liggen! Het lijkt me namelijk een enorm leuk en spannend verhaal, aangezien ik de film ook al geweldig vond!
Brain Griffin – Ja, je leest het goed. Dit boekje kon Jelle niet laten liggen. Een boekje dat geschreven is vanuit de ogen van Brain Griffin, de hond uit Family Guy! Geweldig om er alleen al doorheen te bladeren. Vol grappen en grollen, ideaal voor een middagje vermaak!
Warriors – Jelle zag dit boek, en wilde hem meteen hebben! Hij vind dit soort dingen interessant (er wordt in uitgelegd welke volken zouden winnen van elkaar en waarom, zoals de Vikingen tegen de aztekenen of de ninja’s tegen de gladiatoren)
Eragon, Gids tot Alagaësia – Ooit heb ik het boek van Eragon gelezen, en meteen was ik verkocht aan de wereld Alagaësia! Ik heb de hele serie in mijn boekenkast staan en ben van plan om ze snel nog eens overnieuw te lezen omdat het al veel te lang gelezen is. Maar in deze gids staan weer heel veel nieuwe informatie die ik nog niet wist en waar ik graag achter wil komen!

IMG_20150921_110703Natuurlijk waren er niet alleen boeken te vinden, maar ook hobby spullen. Daar heb ik nog een paar dingen van meegenomen. Ik laat ze aan je zien!
Als eerste de Hello Kitty Foamstickers! Ik ben gek op Hello Kitty en toen ik deze foamstickers zag liggen voor dit kleine prijsje, heb ik ze stiekem gewoon in het mandje gegooid. Jelle moest eigenlijk alleen maar lachen toen hij de stickers erin zag liggen! Nu ben ik in staat om alles te beplakken met mijn Hello Kitty stickers! Mhuwahahahahaha!
Een Kalligrafeer set – Altijd heb ik het kalligraferen al heel mooi gevonden. Maar voortaan kan ik het zelf doen! En zoals jullie zien, was hij ontzettend duur (kuchkuch). Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen ik dit setje zag liggen!
IMG_20150921_110939Als laatste zien jullie een klein hoekig roze dingetje liggen met een elastiekje eraan. Dat elastiekje is bedoeld als een boekenlegger, die kan je om je boek heen doen zodat je weet waar je bent gebleven (als je je boek niet in een keer uit leest). Dat roze dingetje is om je boek open te houden. Ik heb geen idee hoe het heet, maar makkelijk is het zeker!
In de volgende foto krijg je een idee hoe hij werkt! Je steekt de duim door het gaatje en dan leg je je vinger in het midden van het boek. Door de hoekjes zorgt hij ervoor dat het boek niet dichtklapt, en het mooie is: Hij beschadigd de rug van je boek niet!
Ik vind het echt een enorm handig dingetje!

Zoals je ziet, hebben we niet enorm veel gekocht. Dat is omdat ik nog zoveel boeken heb om te lezen, dat ik me eerst daar doorheen wil worstelen voor ik weer nieuwe boeken aanschaf!
Toch heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en kan ik niet wachten tot januari, want dan staat het Boekfestijn in Ahoy, in Rotterdam! Jeej!

Maar voor nu, wens ik iedereen een hele mooie dag en veel leesplezier! Ik ga mezelf even verliezen in een andere wereld!

Kus,
Kayleygh

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie