Veronica Roth – Carve the Mark

carve-the-markCyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.


Oke, wat een boek. Een totaal nieuwe wereld, aparte gave, en daar ben je dan. Wat nu?

Om te beginnen, hebben jullie al eens goed gekeken naar deze cover?!? Hij is zo gaaf!
Het moment dat ik hem in handen kreeg, was ik verkocht! Met de mooie voorkant, het goud aan de binnenkant van de cover. Ik bedoel, wie vind dat nu niet mooi?!?

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet zo weg ben van het boek. dit heeft een aantal redenen. Laat me ze aan jullie vertellen:
Als eerste duurde het heel lang voor ik het verhaal een beetje leuk begon te vinden. Er waren zoveel moeilijke termen die er ‘ineens’ waren! Ik raakte in de war en ging dingen heel snel door elkaar halen. Dat vond ik al lastig, want er kwam ook nog een hele nieuwe wereld om de hoek kijken waar niet veel over verteld werd en waar je dus ineens in terecht kwam. Ja, dat vond ik lastig. Of het feit dat er de ene keer werd gesproken vanuit het persoon zelf en de andere keer vanuit de derde persoon. Dit laatste punt is lastig te beschrijven, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel.
Maar het grootste punt waar ik mee zat, was het feit dat ik totaal geen ‘feeling’ had met Cyra. Ik vond haar eigenlijk maar irritant en ik vond dat ze zich soms enorm aanstelde. Maar ik ben bang dat dit een kwestie van mening is. Sorry :(.

Maar dit betekend niet dat ik niks heb gevonden heb wat ik wel leuk vond! zo vond het einde van het verhaal, ENORM SPANNEND! Mijn god, plottwisten en actie. Dit verwacht je gewoon niet!
ooooo! En ik vond het enorm tof hoe Akos veranderde van een klein en verlegen jongetje, in een harde stoere jongen wie iedereen aan zijn zij wil. Dat in combinatie met een Cyra die vol zit met pijn, tsja, dat laat een hartje wel smelten hoor!
En ik moet eerlijk toegeven, als je eenmaal gewend bent aan de soorten werelden waarin je jezelf ineens begeeft, dan is het best tof. Ik vond het wel gaaf om eens te lezen over een wereld waar we niet eens een voorstelling van kunnen maken. Een wereld die overgenomen is? Dat lukt me wel. Een wereld die opgesplitst is? Moet ook nog wel lukken. Maar een nieuw stelsel met allemaal planeten waartussen gereisd wordt? Tsja, dat was even goed inbeelden. Maar toch is het gelukt! Lijkt me tof!

Oke. Algemene conclusie: Niet zo’n fan. Maar dat geeft niet, dat mag toch?
Toch ben ik wel nieuwsgierig geworden naar het volgende deel, vooral omdat het einde van dit boek me wel trok en het spannend maakte! Dus ja, gewoon lezen!


Titel: Carve the Mark
Auteur: Veronica Roth
Uitgeverij: Best of YA (Van Goor)
Verschenen: januari 2017
Pagina’s: 416
ISBN: 978 90 003 5222 7


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *