De Dit-of-dat Boeken Tag!

Ik zat dus te denken: Wat zal ik voor vandaag eens uploaden? Ik lees de laatste tijd weinig door mijn drukke schema, dus een recensie ging hem niet worden. Andere onderdelen kostte teveel tijd en heb ik medewerking nodig van anderen. dus ging ik googelen wat ik zou kunnen doen, en toen kwam deze tag naar voren! Dus vandaag is het tijd voor ‘De Did-of-dat Boeken Tag’ waarin ik kies voor het ene antwoord, of het andere!

Ja, veel meer kan ik er niet aan toe voegen, dus laten we meteen beginnen!

1. Audio boek of echt boek?
Sowieso een echt boek! Nu moet ik je eerlijk bekennen dat ik nog nooit naar een audioboek heb geluisterd, maar ik heb het idee dat ik veel sneller lees dan ik luister, dus dan ben ik bang dat ik me ga vervelen en het audioboek uitzet en wat anders ga doen. Dus doe mij maar een echt boek!

2. Zachte of harde kaft?
Harde kaft! Die zijn vaak zoveel mooier en dan hoef ik niet voorzichtig te zijn met de ruggen van mijn boek. Ik weet dat boeken gebruiksvoorwerpen zijn, maar ik vind het zonde om ruggen te breken en met hardcovers heb ik daar geen last van :).

3. Fictie of non-fictie?
Fictie! Ik hou van fictie en fantasy! Maar zo af en toe een non-fictie boek of een contemporary is ook wel lekker hoor! Soms kan ik al het bovennatuurlijke en de magie niet meer aan.

4. Geleend of gekocht?
Gekocht! Ik leen mijn boeken zelf al nauwelijks uit omdat ik bang ben dat ik ze gesloopt terug krijg. En ik wil mijn pareltjes gewoon in mijn boekenkasten kunnen zetten en ernaar kunnen kijken! En tsja, niets kan op tegen die nieuwe geur!

5. Boekenwinkel of online?
Dit is niet eens een vraag toch? Boekenwinkel sowieso!
Ik snap waarom mensen online kopen, maar volgens mij hebben maar heel weinig mensen door wat dat betekend voor de plaatselijke boekenwinkel. Die mist omzet, kan daardoor geen nieuwe boeken aanschaffen (lekker kort door de bocht, maar toch is het uiteindelijk zo) waardoor jij weer online gaat bestellen omdat jouw winkel het boek niet heeft… Snap je de neerwaartse¬†spiraal?
Ik ga veel liever naar een boekenwinkel waar ik lekker kan snuffelen, alles kan aanraken en voelen en me heerlijk thuis voel!

6. Eenmalige boek of trilogie?
Afwisselend! De ene keer heb ik zin in een trilogie of nog meer boeken in een serie om er langer in te kunnen zitten, maar soms heb ik gewoon echt behoefte aan een eenmalig boek. Gewoon om even uit een leesdip te komen of om gewoon ‘even weg te lezen’. Kan ook heerlijk zijn vind ik!

7. Zwaar en dik of lief en kort?
Mag ik hier ook weer een gedeeld antwoord van maken? Het is net zoiets als de vraag hierboven. De ene keer ben ik toe aan een dik en zwaar boek, maar de andere keer kan ik weer helemaal omslaan en gaan voor het korte en lieve verhaal!

8. Romantisch of actie?
Dan ga ik voornamelijk voor romantisch. Ik ben echt een enorme ‘romantic’ zeg maar. Iemand die ontzettend kan genieten van een goede romantische film, of verhalen waarin romantiek voorop staat. Echt heerlijk! Maar een goed actieverhaal op zijn tijd is ook fijn!

9. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Knusse omgeving! Heb jij nooit dat als je buiten zit, je bijna verblind wordt door de zon op de bladzijdes van je boek? Dat is de reden waarom ik nauwelijks buiten in de zon lees. Geef mij maar een lekker knus hoekje met veel kussens, een dikke warme deken, comfy kleding aan en een grote kop thee! YAS!

10. Eerst recensies lezen of eerst zelf lezen?
Zelf lezen! Het gebeurd geregeld dat ik aan een boek begin zonder dat ik eigenlijk weet waar die over gaat. Dat is eigenlijk het fijnste vind ik. Zo ga je volledig blanco een boek in en heb je geen mening tot het einde van het boek! Love it!

Wat is jouw favoriete leesplek en lees je dan liever actie of romantiek? En bestel jij liever online of haal jij je boeken ook in de boekenwinkel?
Laat het me weten in de reacties!

Kus,
Kayleygh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *