Food – Rainbow Brownie

20160712_160634Afgelopen donderdag was de eerste bijeenkomst van Kayleygh’s Bookclub! Elke keer zal er voor de bookclub iets lekkers bakken en afgelopen donderdag hebben we allemaal gesmuld van deze heerlijke Rainbow Brownie! Vandaag ga ik jullie stap voor stap uitleggen hoe je deze heerlijke brownie maakt met de juiste ingrediënten!

20160712_130124

 

Om te beginnen, wat zijn de ingrediënten:
Smarties (ik had een zak smartiedoosjes omdat er niet anders was. Deze heb ik gesorteerd. Let op: Het is vrij eenzaam werk om te doen. Gezelschap kan gezellig zijn tijdens het sorteren!)
185 gram boter (ongezout, smaakt het net wat beter door)
90 gram bloem
40 gram cacaopoeder 
3 grote eieren
270 gram poedersuiker (jep, dat is meer dan een hele bus ja!)
200 gram pure chocolade
200 gram melkchocolade

De benodigdheden:
– Een pannetje
– Een bakblik
– Bakpapier
– Een pannenlikker
– Een kom
– Een staafmixer

Wat te doen?
20160712_130904_HDRStap 1: Begin met de over voorverwarmen op 160 graden. Smelt daarna de 185 gram boter in een pannetje en wacht tot er kleine belletjes in de boter verschijnen. Maak ondertussen de 200 grap pure chocola klein door ze in blokjes te breken/snijden. Als de belletjes in de boter verschijnen, haal je het vuur eronder vandaan en gooi je de blokjes chocolade erin. Laat deze rustig smelten door de warme boter. Roer af en toe wat door het pannetje om de chocolade te mengen met de gesmolten boter.

20160712_131449Stap 2: gooi de poedersuiker in een kom en voeg daar de 3 eieren bij. Mix deze vervolgens door elkaar tot alles ongeveer verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Ik heb met mijn telefoon netjes de 7 minuten bijgehouden en daarna was hij inderdaad op de goede dikte en hoogte.

20160712_132327Stap 3: Voeg de gesmolten chocolade met boter toe aan het geklopte ei met poedersuiker mengsel en vouw het door elkaar met de pannenlikker. Zorg ervoor dat je echt rustig ‘vouwt’ en niet roert met de pannenlikker. Zo blijft het beslag lekker luchtig waardoor je straks een smeuïge brownie hebt en geen stukje steen om op te kauwen.

20160712_132532Stap 4: Pak de bloem en gooi deze voorzichtig over het gevouwen beslag heen. Doe dit ook met de cacaopoeder. Vouw deze vervolgens ook rustig door het beslag heen tot er geen poeder meer te zien is. Let wel op want zodra je beslag weer vloeibaar gaat worden (er is geen poeder meer te zien) moet je stoppen met vouwen. Anders is je luchtigheid weer weg!

20160712_132819Stap 5: Als dat is gedaan, laat je het beslag in het bakpapier glijden in het bakblik en vul je alle randjes op. Zet hem vervolgens in de oven voor 20-25 minuten! begin anders alvast met het sorteren van alle Smarties! Tenzij je dat al gedaan hebt natuurlijk!

Stap 6: Haal de brownie uit de oven en laat hem even een half uurtje afkoelen. Je wilt immers niet dat je brownie meteen inzakt als je hem afmaakt met de chocolade coating.

20160712_154848_HDRStap 7: Smelt de overige 200 gram melkchocolade in een kom op heet water (au bain Marie). Laat alle chocolade smelten. Roer af en toe door de kom heen om de chocolade sneller te laten smelten.

20160712_155309Stap 8: Gooi de warme en vloeibare chocolade over de brownie, verdeel de gesmolten chocolade goed over de hele brownie (ook de hoekjes) met de pannenlikker en dan begint het versieren! Als hij klaar is, zet hem dan even (een uur of 2 of 3) in de koelkast, zo kan de chocolade goed uitharden en blijft hij niet vloeibaar. Ik wens je veel succes met het decoreren!

Dat was het recept alweer! Als het goed is heb je nu een lekker smeuïge brownie met een heerlijk rainbow coat! Eet smakelijk!

Kus,
Kayleygh

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *