Tiffany Reisz – De Meesteres

Reisz, Tiffany - De MeesteresNora Sutherlin is beroemd en berucht vanwege de erotica die ze schrijft. Maar haar laatste boek is serieuzer, persoonlijker… als het ooit wordt uitgegeven, tenminste. Die beslissing ligt bij Zachary Easton. Deze Britse redacteur is meedogenloos en veeleisend, en alleen als Nora het manuscript in zes weken volledig volgens zijn eisen kan herschrijven, zal het boek het daglicht zien. Ze begint aan een reeks schrijfsessies met Zach, die doodvermoeiend, pijnlijk… én verrassend opwindend zijn.
En ondertussen speelt er nóg iets in haar leven: ze probeert zich los te maken van haar gevaarlijke ex-geliefde, Søren – de man van wie ze bezeten was, die haar bezat, en die haar ondergang zou hebben betekend.

Nora dacht dat ze wist wat het betekende om grenzen op te zoeken en eroverheen te gaan. Maar in een wereld waar passie gelijkstaat aan pijn, is niets ooit zo simpel.


Het verhaal zelf vind ik eigenlijk helemaal niks. Op de cover van dit boek wordt al gezegd dat dit verhaal heftiger is dan vijftig tinten, maar je hebt geen idee in wat voor manier dat bedoelt wordt. Als je dan begint met lezen, hou je in je achterhoofd dat het erotiek georiënteerd is, maar dat er toch nog iets van romantiek in voor komt.
Wat ik een groot verschil vind met vijftig tinten, is dat er in vijftig tinten eigenlijk nog een liefdesverhaal verwerkt zit. Er zit ook daadwerkelijk iets van liefde in de vijftig tinten serie. In ‘De Meesteres’ zit helemaal geen liefde. Het is bladzijde in, bladzijde uit, alleen maar BDSM voor mijn gevoel. Absoluut geen verhaal wat me trekt. Ik denk dat dit me vooral heeft afgeschrikt…

De schrijfstijl vind ik wel geweldig! Ondanks dat ik het verhaal niet leuk vond, was het heel erg goed geschreven. Ik wilde blijven lezen omdat ik toch ergens nieuwsgierig was hoe het zou eindigen en wat er daarna ging gebeuren.
Ook had je het idee dat je je kon verplaatsen in de personages. Ze werden goed uitgewerkt en niks was eigenlijk onduidelijk. Hun gevoelens, hun acties, alles was zo goed uitgewerkt waardoor je iedereen wel begreep, hoe apart de levensstijl ook is.

Ondanks dat het verhaal me niet boeide, was het toch een hele ervaring. Dit is niet het genre dat ik interessant vind, ik lees liever romantiek. Het is alleen de harde werkelijkheid als je dit leest, want er zijn echt mensen die zo leven en zo denken. Toch heb ik na het lezen van dit boek, een beter idee waarom men dit doet en hoe men zich hierbij voelt.

Mijn conclusie over ‘De Meesteres’ is: een verhaal waar je van moet houden! Heel goed geschreven en best interessant!


Titel: De Meesteres
Auteur: Tiffany Reisz
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: Februari 2015
Pagina’s: 448
ISBN: 978 90 347 5455 4


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *