Online verhaal – Hoofdstuk 3

Dankbaar pakt Liz de uitgestoken hand van Rob aan als ze het trapje af. Net als ze Rob wil bedanken, komt er iemand naar haar toe.
“Mag ik je wat vragen” vraagt een jongen aan haar.
“Natuurlijk!”
“Je bewoog heel vloeiend op het podium, dans je soms?”
Verbaast dat iemand het is opgevallen, antwoord Liz: “Ja, ik geef dansles op een dansschool, hoezo?”
“Ik dacht al zoiets. Zou je me misschien willen helpen? Het is zo dat ik straks moet dansen op het podium, en mijn danspartner is net door haar voet gegaan. Zou jij ons willen helpen en haar vervangen voor deze keer.” vraagt hij hoopvol. Hij slaat zijn handen in elkaar om te laten zien dat hij Liz smeekt.
“Euhm, tuurlijk. Om welke dans gaat het en wanneer moet je op?”vraagt Liz onzeker. Eigenlijk twijfelt ze nog. Ze heeft vandaag al gezongen voor zo veel mensen, en dat zou ze anders nooit doen. Om nou ook nog een keer te gaan dansen. Maar aan de andere kant, ze is hier om plezier te maken, om te genieten dus waarom zou ze het niet doen.
“Het gaat om de Samba, en eigenlijk moet ik nu op!” roept de jongen om haar vervolgens mee het podium op te trekken.

Met de gedachte haar na de show even op te zoeken, stort Lorenzo zich met volle overgave in zijn nummer samen met Dante. Hij is benieuwd wat Jason, de broer van Dante en tevens de danser bij dit nummer, voor dans gaat neerzetten samen met Isabel, zijn danspartner.
In zijn ooghoeken ziet hij hoe twee mensen het podium opkomen en klaar gaan staan in het midden van het podium. Na het zingen van zijn laatste zin van het couplet, draait hij zich om naar het danspaar om alle aandacht van het publiek in heel het Ziggo Dome op hun te richten.
Hij ziet hoe twee personen een dans beginnen waar de vonken vanaf slaan. Nog nooit heeft hij Jason en Isabel zo zien bewegen, zo synchroon, zo vloeiend. Even kijkt hij Dante aan en ziet dat hij het ook opmerkt. Lorenzo besluit erheen te lopen en daar weer verder te zingen.
Als hij bijna op het hoofdpodium is, staat hij plots stil. Dat is absoluut niet Isabel die daar zo vloeiend en zo gepassioneerd danst, maar het is Liz! Even staat hij aan de grond genageld, evenals Dante. Met zijn mond open kijkt hij hoe het danspaar de sterren van de hemel danst met deze Samba.

Liz voelt heel goed aan wat Jason van haar wil en wat hij wil doen. Het is lang geleden dat ze met iemand heeft gedanst die zo goed kan leiden. Met volle overtuiging en passie dansen ze de sterren van de hemel en Liz vergeet helemaal dat ze op het podium staat. Ze vind het heerlijk om te dansen, zeker met iemand die zo goed leidt!
Als ze tussen de danspassen door naar Jason kijkt, ziet ze ook hem glimlachen. Even heeft ze het idee dat Jason en Liz alleen op de wereld zijn. Ze vergeet dat ze op het podium staat en danst in het Ziggo Dome. Even is het alleen Jason, Liz en de Samba.
De laatste passen van de dans komen in zicht en Jason fluistert haar toe: “Dit wordt een lift. Loop 5 meter weg en ren dan op mij af. Ik vang je op, belooft.”
Liz knikt en doet wat haar gevraagd wordt. Nu pas merkt ze weer waar ze is, en als ze bij Jason weg loopt, kijkt ze een seconde lang recht in de ogen van Lorenzo. Ziet ze nu een vlaag van jaloezie in zijn ogen?
Ze draait zich om naar Jason en knikt zo dat de rest van het publiek niks ziet. Meteen knikt Jason terug en zonder twijfel rent ze op Jason af. Zoals belooft vangt hij haar op en tilt haar boven zijn hoofd. Liz neemt haar pose aan en hoort hoe het publiek begint te juichen en te applaudisseren.
Met een glimlach en een stralend trots gevoel komt Liz weer neer op de grond en gaat naast Jason staan. Ze hoort hoe Lorenzo en Dante het nummer afsluiten en naar het dansbaar komt toelopen.
“Mag ik een applaus voor Dante, Jason en zijn lieftallige danspartner, Liz!” roept Lorenzo door zijn microfoon waarop het publiek nog meer uit zijn dak gaat dan het al ging. Jason pakt Liz haar hand, stapt naar voren en buigt. Snel buigt Liz mee.
Als ze beide weer naar achter stappen en aanstalten maken om van het podium af te gaan, wordt ze vast gegrepen door Lorenzo.
“Ik wist niet dat je kon dansen.” zegt hij tegen haar. Liz voelt zijn adem over haar gezicht glijden. Even stokt haar adem, Lorenzo is zo dicht bij. Bijna zakt ze door haar benen, die ineens zwak worden en net rietjes lijken.
“Er is zoveel wat je niet van me weet.” zegt Liz zacht terug. Gelukkig is het haar gelukt om haar stem vast en zeker te houden.
“Ik zou er graag achter willen komen wat je allemaal kan.” fluistert Lorenzo. Zijn gezicht is zo dichtbij, zijn mond zo dicht bij het hare. Even heeft Liz het idee dat hij haar gaat kussen, maar dan wordt ze uit zijn greep getrokken door iemand. Het is Jason die haar mee neemt naar het trappertje aan de zijkant van het podium. Liz weet niet of ze blij of teleurgesteld moet zijn omdat Jason haar weg trekt.
Met een zucht komt Liz terug op aarde. Ze moet Lorenzo vergeten. Alles wat er net is gebeurd, is een ritueel voor Lorenzo. Een steek van teleurstelling trekt door Liz heen als ze bedenkt dat Lorenzo dit waarschijnlijk elke avond bij een ander meisje doet. Morgen is hij haar toch vergeten…

Verbijsterd kijkt Lorenzo Liz achterna. Hij vind het jammer dat hij verder moet met zijn show, zonder Liz. Er is iets met die Liz wat hem aantrekt. Misschien is het het feit dat ze anders is dan al zijn fans. Ze heeft een eigen mening, ze laat zich niet vertellen wat ze moet doen. Maar vooral ziet ze Lorenzo om wie hij is, en niets als Lorenzo de superster.
Met het voornemen om Liz op te zoeken na de show, knikt hij naar zijn drummer die het volgende nummer inzet. Lorenzo is van plan om zijn publiek een knaller van een optreden te geven waar zijn publiek nog lang over zal nadenken. Het is tijd om Liz even uit zijn hoofd te zetten.

“O mijn god Liz!” roepen haar vriendinnen naar haar als ze weer op haar plek gaat zitten. Nancy en Laura zijn door het dolle heen als ze de glimlach op Liz haar gezicht zien. Liz moet eerlijk bekennen dat ze heeft genoten op het podium. Geen moment is ze bang geweest toen ze zong en ook het dansen was geweldig. Stiekem hoopt ze dat ze ooit nog eens een danspartner als Jason gaat vinden.
“Vertel ons alles!” smeken haar vriendinnen in koor.
“Zoveel was er niet aan hoor.”
Even kijken Nancy en Laura elkaar verbaast aan. “Onmogelijk! Je stond op het podium met Lorenzo waar je een duet met hem hebt gezongen en vervolgens dans je met Jason, de broer van Dante!”
“Was dat zijn broer?” vraagt Liz. Ze vond wel dat ze wat weg hadden van elkaar, maar ze vind mannen al snel op elkaar lijken.
“Ja!”
“Ik vertel jullie alles in de auto, goed?” vraagt Liz aan Laura en Nancy waarop de dames knikken en zich weer focussen op het podium.
Lorenzo is alweer aan een ander nummer begonnen en terwijl hij zingt, speelt Liz alles van het afgelopen kwartier nog eens af in haar hoofd. Ze glimlacht en kijkt even naar beneden, naar Lorenzo.
Misschien was het concert dan toch niet zo erg als dat ze dacht.

“Dankjewel Amsterdam! Jullie waren geweldig!” roept Lorenzo door de microfoon. Hij loopt naar de zijkant van het podium en gaat het trappertje af. Meteen komen zijn assistente en Rob op hem aflopen. Zijn assistente begint meteen tegen Lorenzo aan te praten over zijn schema. Vluchtig kijkt hij naar Rob.
“Ze is nog steeds boven.” antwoord Rob rustig alsof hij de gedachte van Lorenzo kan lezen.
“Dankje” zegt hij snel en schiet langs zijn assistente heen. Hij hoort haar nog roepen dat hij op moet schieten omdat ze verder moeten, maar reageren doet hij niet.
Snel rent Lorenzo door de gang van de kleedkamers naar de lobby. Bijna struikelt hij over de voet van Dante, die net zijn kleedkamer uit komt. Achter hem staat Jason in de kleedkamer.
“He man, waar ga jij zo snel naartoe?” vraagt Dante nieuwsgierig.
“Geen tijd man, ik moet er langs.” Dan pas ziet Lorenzo Jason staan.
“Waarom danste je niet met Isabel?” vraagt Lorenzo snel.
“Isabel was door haar voet gegaan en ik had gezien hoe soepel Liz bewoog op het podium dus ik heb haar gevraagd in te vallen.” legt Jason onschuldig uit. “Ik moet eerlijk zeggen, ze danst heel goed! En ze is aantrekkelijk, misschien moet ik haar nummer gaan vragen!” grapt Jason. Even voelt Lorenzo een steek van woede door zich heen schieten. Het geeft hem een onprettig gevoel om Liz samen met Jason voor te stellen.
Zonder naar een tegen reactie van Dante te luisteren, schiet Lorenzo langs beide jongens en haast zich verder naar de lobby.
Zodra hij een aantal deuren door rent en in de lobby tot stilstand komt, vliegen horde meisjes op hem af. Iedereen wil een handtekening van hem en wil op de foto. Beleeft deelt Lorenzo handtekeningen uit en gaat over de foto met verschillende meiden. Toch blijft hij om zich heen kijken en al snel komt hij erachter dat Liz geen van deze meiden om hem heen is.
Tot hij plots drie meiden met een jas naar de uitgang ziet lopen. Eentje herkent hij direct.
“Liz!”

Nadat Lorenzo het podium heeft verlaten, kijken Nancy en Laura haar hoopvol aan.
“Vertel!”
“In de auto pas.” zegt Liz. Als ze nu begint met vertellen, halen ze de auto nooit! Ze ziet hoe haar vriendinnen snel opstaan en haar meetrekken. Dit is voor het eerst dat haar vriendinnen zo snel zijn, bedenkt ze zich  met een glimlach op haar gezicht.
Om haar heen heeft iedereen het over het concert. Veel mensen kijken haar aan als ze langsloopt, iets wat haar onzeker maakt. Ze is blij dat haar vriendinnen haast hebben waardoor ze zo min mogelijk mee krijgt hoeveel mensen haar na staren.
Als ze de jassen ophalen bij het loket, zijn Nancy en Laura al bezig met vragen stellen.
“Is hij net zo leuk van dichtbij als van veraf?”
“Ligt eraan wat je leuk vind.” antwoord Liz onverschillig.
“Zingt hij net zo goed als op zijn cd’s?”
“Geen idee.”
“Hoe was het dansen met Jason?”
“Ja, vertel me eens wat meer over die Jason?” zegt ze oprecht geïnteresseerd tegen Laura en Nancy. Als ze terugdenkt aan het dansen, krijgt ze een glimlach op haar gezicht.
“Jason is de broer van Dante, die jongen waar Lorenzo dat nummer mee zong. Hij danst pas sinds kort, maar hij is al best bekend.” verteld Nancy. Met hun jassen lopen de meiden richting de uitgang terwijl Nancy verder verteld over de prestaties van Jason tot nu toe.
“Liz!”
Stokstijf staat Liz stil als ze haar naam hoort. Met ingehouden adem draait ze zich op en ziet hoe verschillende meiden zich omdraaien naar haar. Op zo’n 17 meter afstand staat Lorenzo. Ze ziet hoe hij langzaam op haar af komt lopen. Liz kan zich echter niet bewegen, ze heeft het gevoel alsof ze vast gesmolten staat aan de grond. Ze heeft het idee dat haar benen het elk moment kunnen opgeven.
“Liz.” fluistert Lorenzo als hij bijna bij haar is. Nog steeds kan Liz zich niet bewegen. Lorenzo laat zijn hand omhoog komen en legt hem op haar wang. Met zijn andere hand legt hij op haar rug en trekt Liz tegen zich aan.
“Ik moet nog wat afmaken.” zegt hij tegen haar voor hij zich naar haar toe buigt.
Rond Liz hoort ze hoe verschillende meiden hun adem inhouden als Lorenzo zich naar haar toe buigt. Ze kijkt hem recht in de ogen en ziet dat Lorenzo glimlacht.
Ze heeft het gevoel dat ze flauw valt. Ze voelt de adem van Lorenzo over haar gezicht glijden. Ze voelt de warmte van zijn huid stralen. Ze voelt zijn lippen naderen.
Eigenlijk weet Liz dat ze om moet draaien en weg moet wezen, maar het lukt haar niet. Haar lichaam reageerde niet meer op haar gedachten, en haar gedachten gaan alle kanten op. Bijna zegt ze nee tegen Lorenzo, maar het is al te laat.
Ze voelt hoe zijn lippen de hare zachtjes strelen voor hij ze tegen haar aan drukt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *