Marieke Nijkamp – Voor ik je loslaat

Helaas heb ik nog geen eigen foto kunnen maken. Die houden jullie nog van mij tegoed!
Helaas heb ik nog geen eigen foto kunnen maken. Die houden jullie nog van mij tegoed!

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken.

Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen – drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt.

Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen en raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft, geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt…

Ik kreeg de kans om dit boek te lezen voor hij uitkwam (wat vandaag gebeurd, YAS!), omdat ik Marieke zou interviewen tijdens de boekpresentatie afgelopen zondag. Helaas ging de boekpresentatie niet door vanwege het slechte weer. Dat neemt niet weg dat ik het boek al gelezen had, dus ik kan jullie er alles over vertellen!

Als eerste wil ik graag beginnen met het feit dat dit weer een heerlijk hersenkrakertje is! Het is een enorm goed en spannend boek waar ik doorheen gevlogen ben! Hij leest lekker vlot weg, is altijd spannend en laat je af en toe verward achter terwijl het verhaal als een trein door denderd. Daarmee bedoel ik dat je als persoon soms nog bezig bent met het verwerken van de situatie, terwijl Corey (de hoofdpersoon) al in de volgende situatie zit. Maar Corey is op dat moment, net als jij, ook nog bezig met bedenken hoe ze alles moet aanpakken!

Als je ‘54 minuten’ hebt gelezen, dan weet je dat Marieke gewoon enorm goed en spannend kan schrijven. Dat is in dit boek ook zeker weer te merken! Je zit eigenlijk meteen op het puntje van je stoel, en dat blijf je zitten tot het boek dichtgeslagen wordt.
Maar zelfs daarna houd het boek je nog bezig. Je blijft nadenken over de gevolgen, over wat er allemaal achter zat, over de situaties die zijn gebeurd als er net een andere beslissing was gemaakt. Ik heb het idee dat dit een verhaal is die heel anders kan aflopen, als je maar een klein dingetje aanpast…

Buiten dat het spannend is, is het ook een zeer verfrissend boek. Sowieso is het verfrissend omdat het verhaal zich in Lost Creek afspeelt. Een dorpje in Alaska waar eigenlijk niemand komt omdat het zo afgelegen en koud is! Hoe toepasselijk voor deze tijd van het jaar?
Daarnaast is het verfrissend omdat het een ‘nieuw’ soort verhaal is. Geen standaard magie, geen standaard driehoeksverhouding of liefde voor een jongen. Het de dood van de beste vriendin van Corey. Corey wil erachter komen wat er is gebeurd maar hoe dieper ze komt, hoe meer mysterieuzer de dood van haar vriendin Kyra wordt.

Ja, dit boek is dus echt goed voor deze tijd van het jaar. De kou, de geheimzinnigheid en de liefde voor een vriendin. Dat is waar dit boek voor staat. Klinkt toch goed?
Daarom geef ik dit boek een 7,5. Ik heb er enorm van genoten en raad het zeker aan!

Ik wil graag HarperCollins bedanken voor de kans om Marieke te interviewen en het eerder lezen van het boek!


Titel: Voor ik je loslaat
Auteur: Marieke Nijkamp
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: december 2017
Pagina’s: 320
ISBN: 9
78 94 027 0056 5
Cijfer: 7.5


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *