Julie Kagawa – Rebel

Kagawa, Julie - RebelNadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.


Vorige week kreeg ik dit 2e deel van de Talon Saga van Julie Kagawa opgestuurd van HarperCollins. Daarvoor mijn dank! Maar wat heb ik genoten van deel 2 zeg! Ik ben maandagochtend begonnen in dit boek, en s’avonds had ik het boek van 415 bladzijdes gewoon uit!

Ten eerste wil ik vermelden dat ik enorm blij was toen dit exemplaar eindelijk binnen was. Deel 1 (Pupil van Julie Kagawa) heb ik ook gelezen en daar was ik ook vrij snel doorheen. Maar dit tweede deel heeft me niet meer gekost dan een dag. En ook dit keer is de cover weer enorm gaaf! ‘Pupil’ had al een gave voorkant met de schubben van de huid van Ember, maar dit keer zijn het de schubben van Riley die de cover weer enorm prachtig en voelbaar maken. Alleen dat is al een reden om dit boek te lezen!

Ik keek heel erg uit naar ‘Rebel’, omdat ‘Pupil’ eindigde met een cliffhanger. Gelukkig ging ‘Rebel’ hier meteen op door en ging het verhaal als het ware gewoon verder. Ik las dus (net als in ‘Pupil’) het verhaal vanuit verschillende ogen. Het verhaal loopt gewoon chronologisch door, maar elk hoofdstuk is vanuit iemand anders geschreven. Dit klink heel raar, maar ik zal het uitleggen.
In ‘Rebel’ is Ember samen met Riley (de rebel) en met Garret (de soldaat van de Orde van St. Joris). Het is niet zo dat het verhaal alleen wordt verteld vanuit het oogpunt van Ember, maar ook vanuit de oogpunten van Riley en Garret. Maar ook Dante (de broer van Ember) krijgt af en toe zijn eigen hoofdstuk. Hij is namelijk vanuit Talon op jacht naar Ember, en door zijn ogen lees je zijn kant van het verhaal.
Ik snap dat het heel verwarrend klinkt, maar als je het boek hebt gelezen, snap je wat ik bedoel (hoop ik).

In de recensie voor ‘Pupil’ heb ik jullie verteld dat ik meer had verwacht van de nieuwe serie. Daardoor was ik een klein beetje teleurgesteld. Nu moet ik eerlijk toegeven dat Julie aan mijn verwachtingen voor dit boek wel heeft voldaan. Ik heb mijn verwachtingen iets moeten bijstellen na het vorige deel, maar daardoor vond ik het wel een enorm leuk verhaal om te lezen.
Wat ik wel merkte, is dat er in dit deel eigenlijk niet eens zoveel gebeurd. Het lijkt wel alsof ‘Rebel’ een soort tussenverhaal is, een soort opbouwende spanning voor de volgende delen. Daarom hoop ik wel dat in de volgende delen, iets meer actie zit. Ik bedoel, natuurlijk zat hier ook wel actie in, maar ik heb niet het idee dat er een enorme plottwist in ‘Rebel’ zat. Die miste ik eigenlijk wel.

Al om al heb ik genoten van dit boek. En dag lang heeft het verhaal me in zijn macht gehad. Ik kan niet wachten tot het volgende deel! Want hoe dan ook, ik wil weten hoe het verder gaat!


Titel: Rebel
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 416
ISBN: 978 94 027 0520 1


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *