21 augustus 2018 – Help, het lezen lukt me niet!

Je kent het wel, het moment dat je geen tijd meer kan vinden voor je boekjes. The reading slump, een leesdip, een help-ik-kom-hier-nooit-meer-uit-sleur. Hoe je het ook noemt, niemand zit te wachten op zo’n soort situatie. Je raad het natuurlijk wel, ik zit er midden in!
Niet eens omdat de verhalen me even niet trekken, maar omdat ik gewoon geen tijd heb!

Ik werk namelijk sinds begin vorige maand. En ik moet je bekennen dat er veel tijd gaat zitten in werken. Zelf werk ik 4 dagen in de week, dus je zou denken dat ik die 5e dag van de week over heb om te lezen. Jammer. Want ik heb mijn scriptie niet gehaald, dus die doen we op die extra dag. En ja, in het weekend ben ik ook druk. Voor je het weet, staan je mooie prachtige boekjes stof te vangen.

Nu zijn er natuurlijk genoeg manieren om je leesmotivatie te verhogen. Elke keer als in in zo’n ik-wil-niet-meer-lezen-dipje komt, pak ik een van deze tips en ga ze proberen. Dus vandaag deel ik dit lijstje met mijn bevindingen die ik nu ervaar, want niet elke tip werkt elke keer bij mij!

Het ik-help-mezelf-weer-aan-het-lezen lijstje:

 • Goodreads
  • Ik heb een account, maar ben er niet heel goed in. Updaten is niet mijn sterkste kant, volgens mij loop ik namelijk dik achter op mijn challenge. Toch hoor ik geregeld dat men hier wel gemotiveerd door wordt. Dus misschien moet ik toch maar eens vaker gaan kijken op Goodreads om mijzelf te motiveren. En ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat mijn lieve vrienden allemaal lezen!
 • Booktubers
  • Booktubers kijken motiveert natuurlijk ook. Dit kan ik mooi doen als ik de afwas doe, of even snel in de avond een stofzuiger door het huis heen knal. En in plaats van dan naar bed te gaan, even een half uurtje te lezen. Het probleem is alleen dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen met kijken… Iemand tips?
 • Zelf schrijven
  • Zelf schrijven is voor mij altijd enorm motiverend om zelf ook weer te gaan lezen en inspiratie op te doen voor mijn eigen schrijfsels. Maaaar, je snapt het wel: Daar moet je wel tijd voor hebben. Euh ja, laat maar even gaan dan.
 • Blogs lezen
  • Altijd fijn om te lezen wat andere ervaren. En natuurlijk ook gelijk inspiratie opdoen voor kayleygh.nl. Niks mis mee toch? Maar ook daar, geen tijd. Weet niet waa rik moet beginnen. HELP MIJ!
 • Kletsen met andere boekenliefhebbers.
  • Oké, dit moet lukken. Dit ga ik doen. Ik meng mijzelf in de gesprekken op Facebook en in groepsapps. Dat moet werken, want dat is altijd gezellig.

Hoe dan ook, dit gaat ook weer over. En donderdag heb ik ook weer een bookclub, dus dan moet ik een boek uit hebben. Deadlines helpen mij ook altijd wel.

Anyhow, ik snap niet waarom ik nog aan het typen ben. Ik kan nu beter lezen. Dus ik ga al mijn elektronica even uitzetten en spreek je weer als mijn boek uit is! Bye!

Kus,
Kayleygh

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *