Bullet Journal – Blogplanner

Tegenwoordig lijkt heel de wereld een Bullet Journal te hebben.  Massaal lopen we rond met boekjes waar alleen stipjes instaan, samen met een etui vol pennen en kleurtjes. En dat allemaal om onze creatiteit kwijt te kunnen. De ene gebruikt zijn Bullet Journal (afgekort naar BuJo) als een agenda, de andere weer als een dagboek. In ieder geval, Bullet Journals behoren tegenwoordig tot de normaalste zaak van de wereld.
Maar hoe maak je nu zo’n Bullet Journal? Vanaf vandaag neem ik jullie mee in deze prachtige manier van organiseren, door verschillende pagina’s als inspiratie te plaatsen. En vandaag beginnen we met een blogplanner!

‘Een blogplanner?’ hoor ik je denken. Welzeker! Ik hou graag bij wat ik online wil hebben, op welke dagen en wat de statistieken zijn van de socials. Daarom laat ik jullie vandaag de pagina zien die ik voor februari heb gemaakt, en dus elke dag gebruik!

schets-blogtrackerIk begin standaard met een schets. Voor deze schets gebruik ik 2 pagina’s in mijn BuJo. Aan de linkerkant heb ik de maand in vakjes gemaakt, zodat ik daarin kan bijhouden op welke dagen in welke content online zet, en op welk kanaal. Daar later meer over.
Op de rechterpagina zie je 3 dingen. Links zie je een to-do- lijst. Hierop kan ik bijhouden welke berichten ik wil plaatsen, maar nog niet heb gekoppeld aan een dag. Daarnaast heb ik een blokje gemaakt waarin ik de statistieken van januari kan plaatsen, met daarnaast die van februari (die zet ik er natuurlijk aan het einde van de maand pas in). Onderin heb ik ruimte gelaten voor ideeën die ik eventueel verzin en verder wil uitwerken.


overgetrokken-blogtrackerNu alles staat, ga ik het overtrekken. Nu zie je goed hoe alles is geworden, waar je een maand in gaat werken. vind je het net zo spannend als mij?
Mocht je de pagina toch nog iets te kaal vinden, zoek dan op internet naar ‘Doodles’. Dat zijn kleine tekeningetjes die je na kan tekenen om je pagina wat op te leuken of te vullen. Daarnaast zijn ze mega leuk om te tekenen!


blogtracker-afNou, hij is bijna af! Hij mist alleen de finishing touch nog! Ik heb dat gedaan door kleurtjes toe te voegen. Deze blogplanner staat in de maand februari, en daar gebruik ik veel roze vanwege valentijn. Echt méga cliché, but i like it!
In mijn kalender gebruik ik per medium trouwens andere kleurtjes. Zo zijn de paarse lijntjes blogberichten en de oranje lijntjes instagramposts. Zo houdt ik het makkelijk uit elkaar en ben ik altijd georganiseerd!


Dit is hoe mijn blogplanner eruit ziet deze keer. De volgende keer is hij misschien weer helemaal anders, dat zie ik aan het einde van februari wel weer.
Heb je wat aan deze inspiratie? Ik haal veel voorbeelden van Pinterest af, dat is echt een walhalla voor BuJo inspiratie! Zeker de moeite waard!

Succes!

Kus,
Kayleygh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *