Amanda Stevens – Grafstilte

Stevens, Amanda - GrafstilteEen verlaten stadje, een verzonken begraafplaats en een goed verborgen graf. Maar niets blijkt zo bedrieglijk als de rust in Asher Falls…

Nog maar net bekomen van de gruwelijke ervaringen bij haar vorige opdracht, wordt Amelia Gray gevraagd voor een nieuwe begraafplaatsrestauratie, ditmaal in Asher Falls. Maar al direct vanaf het begin heeft ze het gevoel dat deze opdracht een dekmantel is en dat ze met een heel ander doel naar Asher Falls is gelokt. Een gevoel dat wordt versterkt wanneer ze hoort dat er naast het te restaureren kerkhof nog een begraafplaats bestaat – diep verzonken op de bodem van een meer – en Asher Falls zelf zo goed als verlaten blijkt.

Dan stuit ze op nog iets vreemds: één enkel graf – midden in een laurierbos en ogenschijnlijk liefdevol onderhouden. Waarom ligt dat daar? Al snel wordt haar duidelijk dat ze het nooit had mogen vinden. Waarom anders heeft ze het gevoel dat er iemand voortdurend op haar loert? Dat iemand haar de stuipen op het lijf probeert te jagen?

Heeft ze met haar ontdekkingen iets gevaarlijks opgerakeld?


 

Dit is het tweede deel van de dodenrijk trilogie van Amanda Stevens. Tevens een boek met spanning, mysterie en een vleugje romantiek.

Nadat ik boek 1 had uitgelezen (De Crypte van Amanda Stevens) kon ik niet wachten tot ik aan boek 2 kon beginnen. Vol enthousiasme begon ik aan dit tweede deel.
Het boek begint met Amelia die onderweg is naar haar volgende restaureerklus in Asher Falls. Het plaatsje ligt afgezonderd en is dus alleen te bereiken met de veerpont. Het begin begon dus al spannend en zorgde ervoor dat ik maar bleef lezen!

Ik zal niet meer verklappen van de inhoud, want het is een te goed boek om niet zelf te lezen! Ook dit boek is weer vlot geschreven en leest heerlijk weg. Opkijken lukt alleen als het griezelig wordt in het boek, om te checken of je nog steeds alleen bent! Men, soms was het wel heel erg spannend hoor!
En het einde… Dat was echt geweldig! Totaal iets wat je niet verwacht! Ergens in het midden van het verhaal krijg je een idee hoe het gaat aflopen, en denk je dus dat je het verhaal al door hebt. Toch weet Stevens er een heel ander eind aan te maken, eentje die je totaal niet zal verwachten!

Het enige jammere aan het verhaal, is dat de man waar Amelia in het eerste boek verliefd op wordt, nauwelijks voor komt in dit verhaal. De prille liefde die er was tussen de twee, wordt hier nauwelijks genoemd. Af en toe denk ze aan hem, maar dat is het. Dat vind ik wel jammer.

Toch een heel goed spannend boek! Ondanks dat haar grote liefde er niet veel in voor kwam, is er toch een andere slag van romantiek in te vinden. Zeker de moeite waard!


Titel: Grafstilte
Auteur: Amanda Stevens
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: Juli 2012
Pagina’s: 384
ISBN: 978 90 347 5300 7


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *