Aimée Carter – Koningin

9200000060020574Nadat Kitty en de Blackcoat-rebellen met succes een opstand in de gruwelijke gevangenis Elders hebben geleid, willen ze nog maar één ding: ook de rest van het land bevrijden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze zien te bewijzen dat de dictator Daxton Hart niet is wie hij lijkt te zijn, maar een regelrechte bedrieger…

Is het echter de moeite waard als ze hiermee levens in gevaar brengt, niet in de laatste plaats dat van de jongen die al zo lang belangrijk voor haar is?


Yes! Eindelijk deel 3! Het einde van deze bloedstollende strijd tussen macht en het volk is bijna ten einde! Maar wie wint er, en ten koste van wat?

Om te beginnen wil ik echt heel graag iets kwijt over het einde. In boek 2 werd er namelijk best ineens afgesloten en las je eigenlijk al dat Kitty en haar Blackcoat rebellen aan het winnen waren. Het enige wat ik dus van dit boek verwachtte, is dat Aimée de bal er zo in zou koppen. Maar toen ik de dikte zag van dit boek, wist ik meteen dat er nog een hoop te gebeuren stond!
EN DAT WAS ZO! Mijn god! Dit boek heb ik verslonden en ik weet zeker dat niemand verwacht hoe het eindigd! Het enige wat ik je kan vertellen is dat die man net ontkruid is! Hij vergaat gewoon niet! Of toch…

Ag, het verhaal was dus echt mega spannend. Ik ben zo blij dat in dit verhaal vooral wordt gespeeld op de spanning en dat de liefde een duidelijke tweede, misschien zelfs wel derde, plek krijgt. Dat maakt het verhaal heel geloofwaardig. Alsof er een land is waar dit echt allemaal kan gebeuren en waar wij tot vandaag geen idee van hebben! Door de liefde in dit boek maar ‘aan te stippen’ en niet tot hoofdpunt te benoemen, kan ik me heel goed relateren aan Kitty en haar keuzes. Ik snap haar acties, haar doen en laten en haar gedachte. Het gaat eerst om het land en haar volk voordat ze denkt aan haar liefde of zichzelf. Dat vind ik enorm sterk en was zeker een heel groot pluspunt in mijn ogen!

Natuurlijk zit er in elk deel wel een twist. Ook in dit boek was hij zeker te vinden! Hij was wel te verwachten, maar toch vond ik het geweldig om te lezen. Ik klink heel oppervlakkig, maar dat moet, want anders vertel ik jullie al veel te veel over het verhaal zelf. Wel kan ik je evrtelle dat ik het jammer vond dat het zo ‘snel’ gebeurde. Hiermee bedoel ik dat de twist eigenlijk heel voorspelbaar was en toch enorm veel veranderde. Het is namelijk zo: de hele tijd is het 1 soort gedachte. Dan ineens legt iemand haar een andere gedachte voor. Hier denkt ze eigenlijk niet eens over na, ze neemt deze gedachte meteen over en de rest van het verhaal houdt ze hieraan vast. Tsja, nog vager kan ik het helaas niet uitleggen, maar de lezers die dit boek hebben gelezen, begrijpen het wel denk ik. Zo niet, laat het me vooral weten! Ik leg het je graag uit :).

Oke, maar nu heb ik het wel een beetje zwaar. Want tsja, dit was het verhaal van Kitty. Haar missie is ten einde en nu moet ik mijn eigen leven weer bij elkaar rapen en verder gaan. Hoe ga ik dit doen na een mega spannende serie te hebben gelezen waarin een vrouw de wereld red, waarin alles op alles wordt gezet voor idealen en waarin mensen worden gebruikt als pionnen in een spel…


Titel: Koningin
Auteur: Aimée Carter
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: januari 2017
Pagina’s: 320
ISBN: 978 94 027 1840 9


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *