Aimée Carter – De Godinnentest

Carter, Aimée - De GodinnentestHet is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft.
En nu is de beurt aan Kate…

Kate is alleen met haar moeder opgegroeid. Maar nu is haar moeder ernstig ziek, en niets kan haar nog redden.

Dan ontmoet ze Henry. Hij beweert dat hij de god van de onderwereld is en doet haar een bizar voorstel: als zij naar zijn landgoed komt en zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid.

Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, tot ze hem een meisje tot leven ziet wekken. Zou hij toch de waarheid spreken, en belangrijker: zou hij ook haar moeder kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid!

Alleen… wat als het haar niet lukt?


Vol verwachting begon ik aan dit boek. Ik had er al veel over gehoord en ik had een vriendin van mij belooft dat ik het nu eindelijk een keertje zou gaan lezen.

Dus daar ging ik. Vol verwachting sloeg ik het eerste deel open van deze triologie van Aimée Carter. Tuurlijk had ik de achterkant wel eens gelezen, maar ik had me er nooit echt verder in verdiept.
Daardoor was het misschien een beetje een raar begin van het boek. Ik vond dat alles wel snel ging, maar het trok me wel. Er waren wel dingen in het karakter van Kate die ik overeen vind komen met mijzelf, en dat vind ik altijd wel een enorm pluspunt van een boek als ze mijn aandacht vast moeten houden.

Toch vond ik het jammer dat je niet wist wat de tests zijn tot op het einde van het boek. Het middenstuk werd mij af en toe een beetje saai en daardoor begreep ik de frustraties van Kate alleen maar beter. Dus het was goed dat het ‘saai’ werd, want daardoor voelde ik nog meer met Kate mee dan ik al deed.
En Henry, dat is me wel een mannetje hoor! Ik vind het best wel leuk als er een mysterieus persoon in het boek zit. Toch was hij af en toe te mysterieus waardoor ik niet zeker weet dat als ik Kate was, ik voor hem was gegaan en die tests zo nodig had willen halen. Al deed Kate het ook niet alleen voor Henry, maar ook meer om meer tijd door te brengen met haar moeder.

Maar dan het einde! Wauw!
De plottwist (en ik hoop dat jullie me een beetje beginnen te kenen, want die ga ik jullie lekker niet vertellen) is echt enorm goed! Ik had het nooit zien aankomen en ik ben hier in mijn hoofd nog dagen mee bezig geweest!

Een goed boek met een goeie afsluiting. Niet echt een cliffhanger waardoor je verder wil lezen, maar meer heeft Aimée een soort verlangen naar het verdere leven van Kate en Henry geschreven. Is wel weer eens iets anders na alle spannende cliffhangers en abrupte eindes! Daar ben ik wel blij om, want ik vind het een hele leuke serie! Nu al!


Titel: De Godinnentest
Auteur: Aimée Carter
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: januari 2014
Pagina’s: 325
ISBN: 978 90 347 5585 8


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *