20 mei 2015 – Neuspoliep

7 jaar…
Mijn moeder en ik hebben zitten terugrekenen toen we in de wachtkamer bij de KNO arts zaten. Al 7 jaar lang zit mijn neusgat dicht.
Nu klinkt dit heel erg, maar dat valt wel mee hoor! Ik heb er eigenlijk nooit last van gehad. Althans… dat dacht ik. Want het blijkt dat er wel degelijk dingen zijn die ik niet meer doe sinds mijn neus dicht zit! Zo ruik ik al jaren niks meer (niet dat ik er erg last van had), mijn neus zit eigenlijk altijd dicht en ik ben eigenlijk altijd verkouden.

Maarja, 7 jaar. En nu vraag je je af waarom ik nu naar de dokter ben gegaan? Nou, dat was in februari, eigenlijk omdat ik het gezeur van iedereen zat was. Iedereen zei dat ik eens moest gaan, dus om van iedereen af te zijn, ben ik maar gegaan.
En dat was maar goed ook want vorige maand had ik een CT-scan waarvan ik vandaag de uitslag kreeg. En die was niet zo goed. Het blijkt dat ik een poliep in mijn neus heb die bijna in elke holte is gegroeid aan de rechterkant van mijn gezicht! Daar schrok ik toch wel even van.

Maar dat was eigenlijk nog niet eens het ergste. Want vervolgens wilde de arts een paar ‘hapjes’ nemen om op te sturen naar het lab. Dus werd ik plaatselijk verdooft en werden er stukjes uit mijn neuspoliep genomen.
En dat deed me toch een pijn! Mijn god… Ik weet niet wat voor verdoving die beste man had gebruikt, maar het deed zo ongelofelijk veel zeer! En je snapt natuurlijk wel wat er gebeurd. Het ging bloeden als een gek!

En dat bloeden doet het nu nog steeds (we zijn inmiddels 8 uur verder). Eigenlijk ben ik er wel goed klaar mee. Het is inmiddels niet meer zo erg, maar ik moet nog steeds om de 5 minuten m’n neus deppen en dat blijft er maar bloed komen. En om nou te zeggen dat ik me er fijn bij voel. Eigenlijk voel ik me helemaal niet fijn bij. Bah :(
Niet echt mijn ding, zo’n ziekenhuis…

Nou, ik ben blij dat ik dit even met jullie kan delen :). Nu kan ik rustig mijn boekje pakken en lekker gaan lezen! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Kus,
Kayleygh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *